Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32
    pebees
    Gość

Domyślnie

Najlepsze imho 3,5,9. Pozostałe też niezgorsze

Domyślnie

Stigu, tak się składa, ze mam NEFy (JPEG + NEF ). Chętnie podeślę Ci któryś z nich, bardzo ciekaw jestem Twojej obróbki! Który numerek zdjęcia wybierasz?
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamil Zobacz posta
    Stigu, tak się składa, ze mam NEFy (JPEG + NEF ). Chętnie podeślę Ci któryś z nich, bardzo ciekaw jestem Twojej obróbki! Który numerek zdjęcia wybierasz?
    Wystaw gdzies nr 8.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Kamil, wszystko ladnie, jesli dobrze utrafisz z parametrami, ale nie zawsze jest chociazby czas na to.
    Oczywiscie mozesz fotografowac, jak ci sie tylko podoba, tylko czasem mozliwosci NEFa potrafia "dramat" zamienic w satysfakcje. Poza tym pozwalaja tez na "wariacje", gdybys z czasem doszedl do wniosku, ze moze ktoras fotka warto zaprezentowac w zupelnie innej wersji. To nie tyle kwestia przymusu, co nieograniczanie wlasnej swobody wypowiedzi na wlasne zyczenie.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Witam,

Zdjęcia świetne. Wszystkie! I jeszcze ten księżyc, który jest prawie na każdym zdjeciu, dodaje bajkowej atmosfery. Świetnie oddany ruch i zabawa. Świetnie wybrana pora na robienie zdjęć czyli zmierzch. Gratuleję!

A co do NEFów, to ja nie wyobrażam sobie życia bez nich. Kto wie co będzie można kiedyś z NEFów zrobić, ja je trzymam jak skarby .

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta

Napisał kamil

Wystaw gdzies nr 8.
    PS. Hehehe jestem ciekaw efektów ale i wiem czego się spodziewać, drżyjcie narody.
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Z chęcią udostępnię Wam kilka NEFów, niestety dopiero późnym wieczorem... Bedą dostępne na FTPie. A potem - "bierzcie i jedzcie"

bombel
    Gość

Domyślnie

W zasadzie Seeker ujął sprawę tak jak lubię: nie o to chodzi co jest lepsze, bardziej profesjonalne, lepiej widziane, jak się powinno, itp... Idzie o to, że jeden sposób pozostawia możliwość 'dalszej wypowiedzi', a drugi pozostawia jedynie możliwość zostawienia bądź wywalenia.

Jeśli wszystko na zdjęciu jest OK - różnicy (na pierwszy rzut oka) nie widać. Dopiero jeśli coś poszło nie tak (z powodu trudności w oświetleniu, braku czasu, nieumiejętności wprowadzania szybkich korekt, i tak dalej, i tak dalej) - widać, który format pozwala coś zdziałać.

Oczywiście nie ma obowiązku stosowania się do dobrych rad - dlatego ludzie robią sobie zdjęcia jak chcą - i niech tak zostanie. Jeśli komuś nie zależy na zdjęciach, po co miałby robić NEFy?

Talking

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Jeśli komuś nie zależy na zdjęciach ...
    ... to niech kupi Canon'a

(Swinia jestem,co ?)
    Nikt mnie nie rozumie ...

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TiTeUF Zobacz posta
    ... to niech kupi Canon'a
    To też , ale chodziło mi głównie o co innego - jeśli komuś nie zależy na zdjęciach, nie ma sensu przekonywać nikogo do:

~ korzystania z PSa, jeśli woli korzystać z Picassy
    ~ robienia w NEFach, jak woli jpgi
    ~ męczenia się z ustawieniami, jeśli woli pełną automatykę
    ~ i tak dalej, i tak dalej...

Wystarczy, jeśli się daje komuś wiedzę, co jest do czego. Dalej trzeba zostawić człowiekowi swobodę, niechże sobie robi, jak mu pasuje i jak mu wygodniej. Dletego ja (jeśli się nikt nie pyta) nie przekonuję do potrzeby znajmości PSa, ani nawet podstaw obróbki. Skoro ludzie uważają, że zdjęcie, jakie wyszło prosto z aparatu w jpgu jest świetne, niechże sobie uważają. Na szczęście mnie to nie boli.

Domyślnie

Panowie, czekam z niecierpliwością na wywołania NEFów Powiedzmy, ze bez PSa na początek.
    Adres FTP: elvis.net.autocom.pl,
    login: nikon
    passwd: nikon

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów