Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Wesołe Miasteczko

Jak w roku ubiegłym - Most Grunwaldzki w Krakowie.
    Dla wyznawców masochistycznego ślęczenia nad NEFami informacja: są to JPEGi prosto z aparatu.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

jakbyś 2 w jakiegoś mrocznego hdr'a przerobił....

Domyślnie

super! Pełne ruchu i emocji bardzo mi sie podobaja
    2 trche nijaka
    5 i 7 wymiata 8 9 i 10 i 11 tez
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Świetnie oddają nastrój radości i zabawy.
    2 rzeczywiście odstaje od reszty.
    Pozdrawiam Beata

D300, D70s, N17-55, N80-200, T100/2.8, N50/1.8, SB-800, Raynox 250,

Domyślnie

Fajne, tylko podaj czym robiles bo czasy masz nawet do 1 sekundy ... Uzywales statywu ?
    Nikt mnie nie rozumie ...

Domyślnie

Statyw ja najbardziej. Do tego D70 kit. Zdjecia przyplaciłem uszkodzeniem obietywu (statyw sie wywrócił, nie pytajcia jak :/)
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamil Zobacz posta
    Jak w roku ubiegłym - Most Grunwaldzki w Krakowie.
    Bardzo dobre zdjecia! Podobaja mi sie...

Cytat Zamieszczone przez kamil Zobacz posta
    Dla wyznawców masochistycznego ślęczenia nad NEFami informacja: są to JPEGi prosto z aparatu.
    Od kiedy obrobka NEFa jest "masochistycznym sleczeniem"? Obrobienie NEFa zajmuje mniej czasu niz JPGa -- i z duzo lepszymi efektami.
    Zaluj tylko, ze nigdy nie zobaczysz co moglbys jeszcze wyciagnac z tych zdjec, gdybys mial NEFy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Od kiedy obrobka NEFa jest "masochistycznym sleczeniem"? Obrobienie NEFa zajmuje mniej czasu niz JPGa -- i z duzo lepszymi efektami.
    Zaluj tylko, ze nigdy nie zobaczysz co moglbys jeszcze wyciagnac z tych zdjec, gdybys mial NEFy.
    Wiesz co, to takie samo gadanie jak o wyzszosci Canon'a nad Nikon'em.

Jeden lubi JPG a drugi NEF'y. Ja i tak NEF'ow bym nie obrabial seriami ale kazdy indywidualnie bo nie robie zdjec seryjnych ale kazde gdzie indziej wiec caly czas mi sie zmianiaja warunki w tym WB itp.

A poza tym obrobic NEF'a przy 700 MHZ z 256 RAM to raczej przejscie przez pieklo niz przyjemnosc ...

Wiem ze NEF'y maja 12 bits i mozna podciagnac troche EV w 2 strony, wyostrzyc, zmienic to i to ale na razie robie JPG bo mi szybciej i prosciej i na fotkach mi nie zalezy wiec nawet jak jakas nie wyjdzie to nie problem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TiTeUF Zobacz posta
    Wiesz co, to takie samo gadanie jak o wyzszosci Canon'a nad Nikon'em.
    Jeden lubi JPG a drugi NEF'y. Ja i tak NEF'ow bym nie obrabial seriami ale kazdy indywidualnie bo nie robie zdjec seryjnych ale kazde gdzie indziej wiec caly czas mi sie zmianiaja warunki w tym WB itp.
    A to jaikis problem jest..? Machniecie dwoma suwakami od balansu wiele czasu zajmuje? Te dwie sekundy dluzej nad jednym zdjeciem, to tak duzo?

Cytat Zamieszczone przez TiTeUF Zobacz posta
    A poza tym obrobic NEF'a przy 700 MHZ z 256 RAM to raczej przejscie przez pieklo niz przyjemnosc ...
    Wiem ze NEF'y maja 12 bits i mozna podciagnac troche EV w 2 strony, wyostrzyc, zmienic to i to ale na razie robie JPG bo mi szybciej i prosciej i na fotkach mi nie zalezy wiec nawet jak jakas nie wyjdzie to nie problem
    Trzeba bylo zaczac gadanie o NEFach, od wlasciwych argumentow, czyli:
    -- nie mam odpowiednio mocnego komputera,
    -- nie zalezy mi na fotkach,
    A nie, ze to takie samo gadanie jak o wyzszosci Canona nad Nikonem...

Jakims dziwnym trafem, na palcach jednej reki mozna chyba policzyc ludzi, ktorzy po sprobowaniu NEFa (przynajmniej z kilku duzych sesji/serii zdjec) wrocili do JPGa, lub wykorzystuja ten format zamiennie z jego okrojonym bratem. Natomiast caly czas jest wielu niedowiarkow, ktorzy "roznicy nie widza"... Ok. Nie widza, to niech tak zostanie... Dobrze, ze chociaz przez swoje wizjery cokolwiek widza...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jakims dziwnym trafem, na palcach jednej reki mozna chyba policzyc ludzi, ktorzy po sprobowaniu NEFa (przynajmniej z kilku duzych sesji/serii zdjec) wrocili do JPGa,
    Ja robilem juz kilka NEF'ow i przechodzilem z nimi do PS w 16 bits a nie w 8 (czyli w zakresie obejmujacym 12 bits orginalnych i nie obcinajac ich do 8.) wynikiem czego moglem do woli odzyskiwac cienie, szczegoly itp. Obrazek wyszedl miodzio ale komputer az sie "czerwony" robil z przeliczen. Gdybym mial szybszy to oczywiscie bym robil NEF'y bo daja wspaniale oddanie kolorow i tonow ale sa za ciezkie jak na starego laptopa ...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów