Witam.
Prosze Was o pomoc. Mianowicie razem z żonką planujemy zakup jakiegoś aparaciku, dziecko w drodze i trzeba mieć coś na te wspaniałą chwile:] Lustrzanka raczej odpada bo narazie jakoś nie ciągnie mnie do profesjonalnej zabawy z aparatami, myślimy o jakimś kompakciku, ale jak już kupować, to dobrym i nie wyrzucać w błoto pieniędzy a być długo zadowolonym.
Mam możliwość zakupu używanego canona sx40 w cenie około 700 zł, chyba ma jeszcze gwarancję ale ile czasu musiał bym konkretnie się dopytać, ma fajne parametry ale chyba brakuje mi RAWu, aczkolwiek nie jest to w ostateczności konieczne.
Powiedzcie czy warto się nad nim zastanowić czy może coś innego, a jednak nowego.
Cena do jakiej myślimy szukać czegoś to tak do 1200 zł:]
może lepszą opcją był by któryś z tych aparacików:
- Canon PowerShot SX700 HS
- FujiFilm FinePix HS35EXR
- Nikon Coolpix L830
- NIKON COOLPIX P520
Czy może macie jeszcze coś innego lepszego na oku a mi nie wpadło to? Proszę o pomoc bo nie lubię brać pierwszej lepszej rzeczy i być długo niezadowolonym:/ z tego co wyczaiłem to canon ma kiepską możliwość robienia zdjęcia panoramicznego:/
chyba lepiej mieć stabilizację optyczną prawda? jest coś co sprosta naszym oczekiwaniom?:]
pozdrawiamy
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami