Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Bmw z4

Domyślnie Bmw z4

Coś tam było pykane dziś. Kilka kadrów z dość sporego setu.
    Auto wyszło od tapicera, stąd sporo ujęć wnętrza. Może później dorzucę coś więcej, jeśli temat się rozwinie.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

1. W miare ok (oczywiscie wolalbym wyprostowane) ale ten dluuuugi krzaczor z lewej bardzo przeszkadza. Jakbys mial krzaczory bez tego badyla wystajacego to by bylo 100x lepiej (bez krzaczorow tez niezle wyglada chociaz one z budynkiem domykaja kadr ale auto troszke centralnie)
    2. Cialbym tam gdzie zaczyna sie balustrada z lewej bo niedosc, ze masz tam inny samochod to na gorze widac, ze ciecie mocno niezdecydowane (wyglada, ze skupiles sie na aucie, a reszte olales). Jak przytniesz z lewej i na gorze to od razu bedzie przyjemniej. O wyprostowaniu juz nie bede wspominal bo chce prosto wszedzie gdzie jest krzywo
    3. Leci w prawo? Tlo na pewno... rejka ma dziwny kolor, zielone odbicia w lampach troszke mi przeszkadzaja. Chcialbym odrobinke wiecej szczegolow w cieniach na aucie.
    4. Standardowo tlo krzywo, do tego znowu pewnie dokladales te swoje mgielko/gradienty bo budynek wyglada jak tygrys (raz ciemniej, raz jasniej) Tylne kolko znieksztalcone, wyglada jakby byl negatyw i w ogole jakies jajko wyszlo ale kadrowo nawet ok.
    5. Trzeba bylo zrobic krok w lewo bo konczy Ci sie budynek i wlazi dziura w kadr, do tego nieostry rygiel przeszkadza bo zaatakowal znaczek na kierce. Tyle fotela tez nie jest potrzebne, cialbym przed szwem. Perspektywa troszke splaszczyla, wzialbym to odrobine bardziej z gory.
    6. Ciemno jak w zadzie kiera prawie na srodku = slabo w kadrze, W cieniach za ciemno, ogolnie bida.
    7. Sama kiera nic nie wnosi do setu bo to nic specjalnego, chyba ze chciales zareklamowac airbaga
    8. Troszke lepszy klimat niz w 6, ale i tak brakuje mi zycia. Znowu akcent na kiere bo reszta ginie w mroku mniej lub bardziej.

I tyle

Domyślnie

Przedmówca wymienił wszystko co można było nic dodać
    Miejscówkę do zdjęć znalazłeś bardzo dobrą, 1 i 2 najlepsze z małymi wyjątkami co wymienił już shaolin

Domyślnie

Zgadzam się z Shao.

Dla mnie 3 i 4 najfajniejsze (pomimo wnikliwej analizy i wytknięcia ich wad przez Naczelnego
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ktos w ogole czyta co ja napisze?

Domyślnie

Jak widać czyta
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Hmmm... a mnie na 1 i 2 nie pasi to jak "przetworzyłeś" tło, sprawia wrażenie makiety i nienaturalnie mi to wygląda, fakt, że ten badylek odciąga uwagę, ale to nie wina post-procesu Poza tym nie zadbałeś o korektę aberracji chromatycznej i turkusem wali tam na krawędziach tego budynku, zwłaszcza na 2. Widać też że sporo "lightning" w użyciu było, wg. mnie za dużo. 3 i 4 krzywe, ale post-proces tu mi pasuje, oprócz kurna tej rejki, co to tam się zrobiło? 5 ok, z uwagą znowu o aberracji chromatycznej. Z wnętrza mrocznego dla mnie 6, może trochę jeszcze spróbować wyciągnąć detalu z cieni?
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

A co to za miejsce w tle zdjęć?
    Co to za miasto?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikom Zobacz posta
    A co to za miejsce w tle zdjęć?
    Co to za miasto?
    Łódź. 1-3 to osiedle apartamentów na ul. tymienieckiego, w tle stare niewyremontowane budynki.
    Pozostałe zdjęcia to ul. księży młyn.

Domyślnie

Mało tego wnętrza po kątem pracy tapicera

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
    Nikon

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów