Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie Kładka Bernatka

Krakowska kładka Bernatka.

pozdrawiam,

Domyślnie

Niestety, nie jest to dobre zdjęcie. Kadr strasznie ociężały za sprawą fatalnego mz kadrowania.
    NIKON

Domyślnie

O, ciekawa opinia. Szanuje każde zdanie, jednak kadr i efekt końcowy jest dokładnie taki jaki chciałem.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Świetne te rury prowadzą wzrok dodatkowo kładka również z tej samej racji fajnie się komponuje. Surowość daje konwersja bw. Dla mnie przyjemne w odbiorze.

Domyślnie

Tak industrialnie to wyszło. Bardzo fajnie. Widziałem sporo odsłon, ta jest inna. No i jak dla mnie, bardzo fajne BW, szczególnie patrząc na "zawiasy" trzymające liny.
    "Nikon"

Domyślnie

kadr to raczej nie "ociężały", ale ciężki

Ale z Radkiem wypada się zgodzić.
    A fakt, że kadr i efekt są takie jakie sobie autor zamierzył, nie oznacza oczywiście, ze zdjęcie jest świetne.

Sama koncepcja nie jest może zła, ale problem polega na nadmiernym wyeksponowaniu górnej rury, która zajmuje zbyt duzo kadru i przez to czyni kompozycję niezrównoważoną.

To co sie narzuca w pierwszej chwili to ewentualne przycięcie kadru z góry (tak ze 2 cm, coby tego wieloryba zmniejszyć)
    Poza tym - nie traktowałbym tego zdjecia w kategorii architektury, bo walory architektoniczne tej konstrukcji są takie sobie - ale w kategorii krajobrazu.
    Wówczas można byłoby zrobić kompozycję opartą bardziej na tym budynku w centrum kadru.
    A gdyby jeszcze światło było inne (nie z boku a zza pleców) to mogłoby być ciekawe
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Takiej odsłony tej kładki jeszcze nie widziałem, podoba mi się to świeże spojrzenie.
    „Wszyscy mają prawo do szczęścia ale nie wszyscy mają szczęście do prawa."

Domyślnie

Dla mnie rura po prawej stronie kadru na tle pozostałych jego składników również jest za ciężka.

Domyślnie

A ja nie zgodzę się z oceną lechupe. Tak zdecydowany osąd nakazuje zadać pytanie czym jest fotografia w ogóle? Dla mnie to zapis tego co widzi fotograf, zarówno oczami jak i wyobraźnią. Fotografia MZ pokazuje to, co widział lub chciał nam pokazać fotograf i tylko w tych kategoriach można to oceniać. A skoro autor powiedział, że fotka wyszła dokładnie tak jak zamierzał, zamyka to temat kadrowania i ekspozycji. Można się co najwyżej posprzeczać na temat ostrości czy postprocesu.
    Dla mnie fotka jest bardzo sympatyczna, niezależnie od tego czy zrobiłbym ją inaczej czy nie.

Spojrzenie świeże, to raz, kadr faktycznie jest przytłoczony pierwszym planem (rurą), ale widać z jakiś powodów miał taki być. Mnie się podoba
    --------------
    D610+ (D70) + N24-120/4 VR + N50/1,8G + N70-200/2,8 VRII + 055XPROB(498 RC2) + SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez salvdali Zobacz posta
    ...fotografia...to zapis tego co widzi fotograf, zarówno oczami jak i wyobraźnią. Fotografia MZ pokazuje to, co widział lub chciał nam pokazać fotograf i tylko w tych kategoriach można to oceniać. A skoro autor powiedział, że fotka wyszła dokładnie tak jak zamierzał, zamyka to temat kadrowania i ekspozycji. Można się co najwyżej posprzeczać na temat ostrości czy postprocesu...
    Nauczę się tego na pamięć Bardzo mądre !
    „Wszyscy mają prawo do szczęścia ale nie wszyscy mają szczęście do prawa."

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów