Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

To nie są tradycyjne testy, gdzie pokazuje się głównie modelkę z minimialną ilością stylizacji. Takie miałem zlecenie, takie stylizacje od stylistki i agencja na to przystała. Jeśli chodzi o zwinięte leginsy... seriously? ;d To że krzywo oczy na którymś ze zdjęć i nie jest zbyt prosto - przeżyję. Każdego włosa retuszować nie będę, nie chcę żeby foto wyglądało sztucznie, gdzie włosy są poukładane od linijki. Ale dzięki za wskazówki, jednak do większości się nie zastosuję. Obiektywów było 3, nie pamiętam gdzie któren 35 1.4G, 50 1.8, 85 1.4D. Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtekwu Zobacz posta
    Takie miałem zlecenie
    nazywanie darmowych testow zleceniem to troche przesada
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    nazywanie darmowych testow zleceniem to troche przesada
    Testy są płatne Więc nazywam to zleceniem. Jeśli robiłeś za free to już Twoja sprawa

Domyślnie

Testy są płatne Więc nazywam to zleceniem. Jeśli robiłeś za free to już Twoja sprawa
    jesli tak to przepraszam.
    przy okazji - nigdy nie robilem testow za free a juz na pewno nigdy nie robilem zdjec dla wave. moze dlatego ze przestalem robic testy agencyjne zanim wave zdazylo powstac. co zas do platnosci testow - pozwol ze nie pociagne dalej tematu bo nie mam zamiaru ci zagladac w portfel. z doswiadczenia jednak wiem ze jeszcze 5-6 lat temu agencji ktore placa za testy modelek bylo w polsce kilka i wave do nich nie nalezala (moze dlatego ze nie istaniala). przy czym stawki za testy byly takie ze robilo sie je wylacznie dla przyjemnosci fotografowania dobrych modelek i by miec co w portfolio wsadzic. watpie by to sie zmienilo na lepsze ale jesli tak to bardzo mnie to cieszy. bylby to objaw normalnosci rynku w ktory ciezko mi uwierzyc. ale to pewnie kwestia wrodzonego sceptycyzmu i braku wiary w normalnosc rynku.
    pozdrawiam

Domyślnie

Oki, rozumiem, sam wiem, że ten rynek jest ciężki Stawki są różne, czasem niektóre agencje wykorzystują fotografów, to fakt, ale jak nie płacą to nikt nie każe robić za darmo. Popularność fotografii na rynek nie wpływa dobrze, bo osoba która chce sobie zrobić pf zrobi za darmo. Jednak dobre jest to, że część agencji nie zatrudnia fotografów poniżej danego poziomu

Domyślnie

czasem niektóre agencje wykorzystują fotografów, to fakt
    napisalbym raczej ze czasem niektore nie wykorzystuja
    rynek jest skopany do tego stopnia ze agencjenie widza sensu by placic. w pelni rozumiem to podejsice bedac ze strony agencji - skoro ktos chce robic za darmo to po co placic
    Jednak dobre jest to, że część agencji nie zatrudnia fotografów poniżej danego poziomu
    poziom nie ma tu nic do rzeczy - znam fotografow z gornej polki robiacych foty za darmo i agencje z gornej polki nie placace za testy nawet jesli bierzemy pod uwage jedynie agencje z prawdziwego zdarzenia a nie krzaki zalozone na 2 lata na tanim zusie przez niespelnione modelki to sytuacja jest malo wesola. zdjec potrzebuje kazdy - modelka, agencja, stylisci, wizazysci, projektanci - problem w tym ze malo kto z tych potrzebujacych chce za zdjecia placic bo wiedza ze dostana za free.
    tzn w wiekszosci przypadkow wszyscy placa agencji (modelka odpracowujac testy, wizaz robiac za darmo + foty, projektant i stylista za zdjecia). w czarnej d.pie z reguly pozostaja fotograf bo odwala robote i nic z tego nie ma
    ale to takie wolne przemyslenia na temat rynku ktory fotografowie sami sobie zepsuli
    postaram sie wiecej nie offtopowac

Domyślnie

Spoko, ważny temat, długo możnaby dyskutować, a jak na razie sytuacja za bardzo się nie poprawi. Jedyna droga do lepszej kasy za foto w tym temacie to jakość i znajomości.......

Domyślnie

Spoko, ważny temat, długo możnaby dyskutować, a jak na razie sytuacja za bardzo się nie poprawi. Jedyna droga do lepszej kasy za foto w tym temacie to jakość i znajomości.......
    jakosc mozesz spokojnie wykreslic. obecnie na rynku nie ma zadnego znaczenia

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów