Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Grobowiec Raczyńskich

Dwa pstryki z wczorajszego spaceru...

1.

2.

Domyślnie

To że kadrowo słabo to pomijam ale to ,że jest ewidentnie krzywo już trudno nie wpomnieć.
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Uprzejmie dziękuję za komentarz. Zdaję sobie sprawę, że jeszcze sporo muszę potrenować.

Domyślnie

Czy tak jest lepiej? Może poprawniej, choć mi się bardziej podoba fotka z perspektywy żaby - bardziej naturalna.
    Generalnie, to kwestia gustu czy muszę prostować zawsze?

3.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecml Zobacz posta
    Czy tak jest lepiej? Może poprawniej, choć mi się bardziej podoba fotka z perspektywy żaby - bardziej naturalna.
    Generalnie, to kwestia gustu czy muszę prostować zawsze?
    Dla mnie lepiej i bardziej naturalnie - to mauzoleum trzyma pion i poziom . Brakuje mi na wszystkich zdjęciach trochę dołu.

Czy trzeba zawsze prostować ? Nie trzeba, tyle że pochylenie powinno być "po coś", a nie stanowić uzasadnienia dla ukrycia własnych braków technicznych (nie zarzucam Tobie takiego postępowania ) Generalnie można np. powiedzieć, że zdjęcia dokumentacyjne raczej powinny być wyprostowane. Można i warto czasami podejść do budynków inaczej i pochylić aparat przy robieniu zdjęcia, ocena tego rodzaju efektów będzie zależała od gustu odbiorców. Tego rodzaju zabiegi w fotografii architektury są częste.

Domyślnie

Bardzo dziękuję za merytoryczny komentarz

Domyślnie

Jeszcze jedno ujęcie z zupełnie inną obróbką - nie wiem, czy nie za mało mikro kontrastu...
    Proszę o komentarz

4.

Domyślnie

Mz ta odsłona jest najlepsza z zaprezentowanych. I to nie za sprawa mikrokontrastów. Po prostu kompozycyjnie jest najlepiej
    Fuji

Domyślnie

Zgodzę się z przedmówcą; droga ładnie prowadzi do głównego obiektu, a i z lewej strony nie jest ciasno.

Domyślnie

Sorry, że jeszcze marudzę

1. Nie przeszkadza Wam, że drzwi są zasłonięte na tym ostatnim ujęciu? To był jedyny powód nieumieszczania tego zdjęcia na początku tematu.
    2. Wydaje mi się, że na czwórce konary drzew od strony cienia są zbyt jasne. Waszym zdaniem, do poprawki czy dobrze jest jak jest?
    3. Niebo na #1 mi się podoba, na #2 i #4 jest już straaasznie nudne. Przejmować się tym, czy przy tego typu zdjęciach nie ma to znaczenia?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów