Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Moj klekot

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Moj klekot

Kupilem sobie letnie papcie wiec z tej okazji strzelilem pare fot dokumentujacych ta okolicznosc :P
    Zdjecia bez pomyslu i przygotowania, zwykly spontan

1.

2.

3.

4.

5.

6.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Fajne koła

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Bity z przodu, szpachla na dachu, kola odpadaja, daje 2zl co najwyzej...

Przyjemny secik, dobrze ze tej malej tarczy tak nie widac

1. Fajne swiatlo, milo w kadrze. Moze odrobine jasniej.
    2. Leci w prawo? Reszta ok. ---------||------------
    3. Przeostrzone, te krzaki wlazace z prawej mogles sobie darowac. W sumie zrobilbym ciasniej, tak jak jedynke.
    4. Wyciagnalbym odrobine z cienia, bo kierka ok oswietlona, ale czegos mi brakuje.
    5. Za duzo odbija sie w szybach, przod i zad gina w mroku, na drzwiach powinno byc rowniej swiatlo rozlozone. W tylnej cwiartce cos sie odbija na przetloczeniu i wyglada jak rysa czyli nie pomaga Cialbym ta plame na gorze na scianie, moze nizsza perspektywa by tu pomogla.
    6. Leci w prawo? Auto przynajmniej Za wysoka perspektywa i za krotka ogniskowa do takich strzalow. Ciemno w kabinie pilota Wiem, ze chciales uzyskac fajny cien na scianie ale taki cien to ja mam w nocy w kopalni jak wylacza swiatlo Czarne elementy zderzaka troche sie gubia w mroku.

Ogolnie set na plus, bez zbednego kombinowania ale z calosci wzialbym 1 2 3 4 (po poprawkach).

Domyślnie

Spontan na co dzień masz tak czyste auto ?
    Chciałbym takie foty robić na szybko...puki co nawet na wolno nie jestem w stanie
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Auto mam zawsze czyste bo lubię jak takie jest
    Shao jak zwykle konkretny
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Auto mam zawsze czyste bo lubię jak takie jest
    I tego sie trzymaj.

Cytat Zamieszczone przez qualin
    Shao jak zwykle konkretny
    Ktos musi...

7. Ta jasnosc nad klapa troszke ciagnie wzrok wiec skupiamy sie na rogu auta, a nie na calosci. Moze dlatego, ze przed fura jest wzglednie ciemno (w sensie przed przednim zderzakiem)... Moze gdybys stanal troche dalej autem, tak zeby zamiast plamy miec dalej las to by bylo przyjemniej.
    8. Leci w lewo? Troszke malo kontrastu ale pewnie tak mialo byc, jest w miare ok
    9. To juz na pewno leci w lewo (slup w tle) i chyba wolalbym wiecej przestrzeni z prawej, a nie z lewej.
    10. Tnij pod lampa na suficie bo ten szajs konstrukcyjny nic nie wnosi, do tego masz nad tym czyms najjasniej w calym kadrze i to nie pomaga bo ciagnie wzrok. Jak utniesz ten szajs to rozjasnij przod i tyl fury bo znowu ginie w mroku i wyprostuj kolumny -> bedzie +5 fajnosci
    11. Z tej i 6 zrobilbym jedna - ten kadr, ale dorzucilbym zapalone swiatla z poprzedniej bo teraz jakos sucho. Cien sie tak ulozyl jakbys stal co najmniej R8 LMSem (tylko bez lotki ).

I tyle

Domyślnie

Mam jeszcze pare innych kadrow:

7.

8.

9.

10.

11.
    .

Domyślnie

Shao, co do 11 i 6 mowisz i masz :P dorzucilem nawet zapalone tylne

12.

Wzialem na warsztat jeszcze raz te kadry i chyba teraz wygladaja lepiej:

1A.

2A.

5A.

10A.
    .

Domyślnie

Piękne rzeczy tu się dzieją, zazdroszczę Panie talentu.

Zaś jeśli chodzi tonację to wolę pierwszą, chłodniejszą. Aczkolwiek nie wiem czy cieplejsza tonacja to zabieg celowy, czy też wygląda na cieplejszą przez sam proces rozjaśnienia

Fajowe zdjęcia, takie bez pomysłu i przygotowania

Domyślnie

Tablice to znajomość PS czy UM? Fajna furencja.
    red light, dark room...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów