Szukaj
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Fajne koła![]()
Bity z przodu, szpachla na dachu, kola odpadaja, daje 2zl co najwyzej...![]()
Przyjemny secik, dobrze ze tej malej tarczy tak nie widac![]()
1. Fajne swiatlo, milo w kadrze. Moze odrobine jasniej.
2. Leci w prawo? Reszta ok. ---------||------------
3. Przeostrzone, te krzaki wlazace z prawej mogles sobie darowac. W sumie zrobilbym ciasniej, tak jak jedynke.
4. Wyciagnalbym odrobine z cienia, bo kierka ok oswietlona, ale czegos mi brakuje.
5. Za duzo odbija sie w szybach, przod i zad gina w mroku, na drzwiach powinno byc rowniej swiatlo rozlozone. W tylnej cwiartce cos sie odbija na przetloczeniu i wyglada jak rysa czyli nie pomagaCialbym ta plame na gorze na scianie, moze nizsza perspektywa by tu pomogla.
6. Leci w prawo? Auto przynajmniejZa wysoka perspektywa i za krotka ogniskowa do takich strzalow. Ciemno w kabinie pilota
Wiem, ze chciales uzyskac fajny cien na scianie ale taki cien to ja mam w nocy w kopalni jak wylacza swiatlo
Czarne elementy zderzaka troche sie gubia w mroku.
Ogolnie set na plus, bez zbednego kombinowania ale z calosci wzialbym 1 2 3 4 (po poprawkach).
Spontanna co dzień masz tak czyste auto ?
Chciałbym takie foty robić na szybko...puki co nawet na wolno nie jestem w stanie![]()
D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52
Auto mam zawsze czyste bo lubię jak takie jest![]()
Shao jak zwykle konkretny![]()
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
I tego sie trzymaj.
Ktos musi...Zamieszczone przez qualin
7. Ta jasnosc nad klapa troszke ciagnie wzrok wiec skupiamy sie na rogu auta, a nie na calosci. Moze dlatego, ze przed fura jest wzglednie ciemno (w sensie przed przednim zderzakiem)... Moze gdybys stanal troche dalej autem, tak zeby zamiast plamy miec dalej las to by bylo przyjemniej.
8. Leci w lewo? Troszke malo kontrastu ale pewnie tak mialo byc, jest w miare ok
9. To juz na pewno leci w lewo (slup w tle) i chyba wolalbym wiecej przestrzeni z prawej, a nie z lewej.
10. Tnij pod lampa na suficie bo ten szajs konstrukcyjny nic nie wnosi, do tego masz nad tym czyms najjasniej w calym kadrze i to nie pomaga bo ciagnie wzrok. Jak utniesz ten szajs to rozjasnij przod i tyl fury bo znowu ginie w mroku i wyprostuj kolumny -> bedzie +5 fajnosci
11. Z tej i 6 zrobilbym jedna - ten kadr, ale dorzucilbym zapalone swiatla z poprzedniej bo teraz jakos sucho. Cien sie tak ulozyl jakbys stal co najmniej R8 LMSem (tylko bez lotki).
I tyle![]()
Piękne rzeczy tu się dzieją, zazdroszczę Panie talentu.
Zaś jeśli chodzi tonację to wolę pierwszą, chłodniejszą. Aczkolwiek nie wiem czy cieplejsza tonacja to zabieg celowy, czy też wygląda na cieplejszą przez sam proces rozjaśnienia
Fajowe zdjęcia, takie bez pomysłu i przygotowania![]()
Tablice to znajomość PS czy UM?Fajna furencja.
red light, dark room...
Skontaktuj się z nami