Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Ausrine

Domyślnie Ausrine

dobry wieczor,
    wpuszczam za pozwoleniem fotografie nieobrobiona jeszcze z zapytaniem: ktore z seta (max 5 jesli sie znajda odpowiednie) moglbym wybrac do portfolio? i ew wasze sugestie co do dalszej obrobki.

http://londee.info/ausrine
    jesli ktos ma czas i ochote to zapraszam do obejrzenia galerii powyzej
    dziekuje za komentarze i pozdrawiam
    Carlos (aka karol)
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

82, 9, 18, 43 to tak na szybko co bym wybrał do dalszej obróbki. Musisz uważać na łokcie w kadrach bo strasznie wychodzą poza. Skóra do obróbki. Wydaje mi się, iż jakiś feler z ostrością jest. Może jeszcze coś w B&W bym dodał.
    D90, 35 1.8G, 18-105 VR, YN-565EX

Domyślnie

Mam wrażenie, że podszedłeś trochę jak do reportażu, a nie do sesji, tzn. dziewczyna zmienia pozy, a Ty to uwieczniasz na zdjęciach i w żaden sposób nie wpływasz na to co się dzieje. Na moje amatorskie oko (czyli np potencjalnego przyszłego klienta) trudno znaleźć zdjęcie, którym można się potem chwalić wszem i wobec (obejrzałam wszystkie). Po fajnej obróbce kilka z nich to będą po prostu niezłe foty, ale w moim odczuciu w portfolio powinny się znaleźć raczej zdjęcia mniej lub bardziej wybitne spośród wszystkich innych.

Domyślnie

moim problemem jest kompozycja i wychwycenie szczegolow, stad obecnosc na forum i zbieranie opinii, i jak wszyscy przyznaja trzeba focic, probowac, zalapac, wiec to robie, najpierw opanowac technicznie jak rzemioslo, a pozniej przejsc na poziom art (hehe, mozliwe ze zostane przy rzemiosle), nie od razu krakow zbudowano dziekuje za pozwyzsze uwagi, czekam na dalsze i po zebraniu wezme sie do roboty z obrobka i zobaczymy,
    milego dnia

Sent from my iPhone using Tapatalk

Domyślnie

Masz dobrą modelkę i to jest ważne. Dziewczyna nie boi się obiektywu, nie wstydzi, czuje się swobodnie. Nic tylko ćwiczyć
    Na tych zdjęciach najbardziej denerwujące jest logo. Nie czepiałbym się tego nawet, ale to twoje jest straszne.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

to logo ma byc odstraszajace (jak ktos sobie sciagnie to niech go straszy), jak powiedzialem to sa wersje robocze, cwiczebne, w finalnej zmienie, nie wiem co z ta ostroscia, sprawdze punkty na ktorych sie skupila wieczorem.
    dziekuje piszczykowi za czas i wybor fotek.
    moge chetnym udostepnic miejsce na serwie w ramach wspolpracy

Domyślnie

maly misz masz w wyborze: https://www.flickr.com/photos/645609...7644179469614/
    co by tu jeszcze poprawic?
    szkla musze wyostrzyc...

Domyślnie

Wywalić logo. Jak ktoś będzie koniecznie chciał ukraść to i tak to sobie je usunie sam. To jest tak ohydne logo, że psuje całkowicie odbiór zdjęć. Zdjęć z piękną modelką, która czasem ma zieloną twarz i to jest do usunięcia.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

juz sie nie denerwuj, usune i logo i zielona barwe, chociaz u mnie jest zolta, eh te monitory, normalnie nie mam punktu odniesienia, chyba zaczne pracowac w cmyku na wartosciach liczbowych tylko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Carlos_lo Zobacz posta
    moim problemem jest kompozycja i wychwycenie szczegolow, stad obecnosc na forum i zbieranie opinii, i jak wszyscy przyznaja trzeba focic, probowac, zalapac, wiec to robie, najpierw opanowac technicznie jak rzemioslo, a pozniej przejsc na poziom art (hehe, mozliwe ze zostane przy rzemiosle), nie od razu krakow zbudowano dziekuje za pozwyzsze uwagi, czekam na dalsze i po zebraniu wezme sie do roboty z obrobka i ...
    Obejrzałem wszystkie.
    Do portfolio zdjęcie musi być wypieszczone i wymuskane. I to już na poziomie produkcji. Zadaniem postprodukcji jest dopieszczenie. Dotyczy to zwłaszcza portfolio papierowego. Gdzie z góry zakłada się raczej małą ilość fotek, a każda przez oglądającego jest analizowana wzdłuż i wszerz. Te, które prezentujesz to raczej wprawka i nic więcej. Zdjęcia zawierają zbyt dużo niedociągnięć /wizaż, kolorystyka, ostrość, kadrowanie, światło/, które będzie trudno wyeliminować w PS-ie w krótkim czasie. Nie znam modelki /obca osoba, znajoma/ w pierwszym rzędzie musi ona zadbać o cerę i dłonie.
    Zdjęcia, które przedstawiasz to spacer z dziewczyną do parku. Pamiątka, relacja. Cudów z tego nie wyciągniesz, a już zdjęć do super własnego portfolio, prezentującego umiejętności fotografa...
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 25-04-2014 o 18:16
    Tutaj jest... podpis

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów