Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 193

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie [Test] Lampa Tumax 880AFZ do D70

Siemka!
    Ostatnio zainteresowany tematem kupna lampy do mojego aparatu postanowiłem poszukać ofert na Allegro. Powiem tylko, że chodzi mi o lampę współpracującą z D70 i oczywiście aby posiadała obsługę i-TTL'a.

Znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83229954
    Tumax 880AFZ

Czy ktoś z Was miał kontakt z tym sprzętem?
    Z opisu na aukcji wynika, że obsługuje i-TTL.
    Nie powiem - cena kusi w odróżnieniu do SB-600 oraz SB-800, ale to już górna półka i nie każdego stać na taki sprzęt, tymbardziej do zastosowań amatorskich.
    Wiadomo - po takiej cenie też nie można spodziewać się jakichś rewelacji (wykonanie i ogólna obsługa). Ale głównie chodzi mi o możliwość zastąpienia wbudowanej lampy z możliwością odchylania palnika i ew zamontowania dyfuzora. Prawdopodobnie byłaby to bardzo dobra alternatywa dla wbudowanej lampy.

Czekam na wasze opinie na ten temat
    Uważam, że wiele osób posiadających D70 borykała się z tym pytaniem i dyskusja na ten temat może okazać się pomocna dla innych w przyszłości.
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

robi74
    Gość

Domyślnie

Nabyłem tego tumax w foto - tip, może po lekturze tego wątku trochę się uprzedziłem co do pisku przy ładowaniu, a może sprzedawca widząc że wybrzydzam sprzedał mi cichszy egzemplarz.. tego nie wiem, ale moja lampa jest cichutka na pewno nic nie słychać z odległości ponad 2m. Nie jest głośniejsza od lamp nikona i canona jakie w przeszłości posiadałem. co do naświetlania i powtarzalności to dopiero wyjdzie w testach.
    pozdrawiam
    Robert

Oszczędny w słowach
    Miasto
    podKraków

Domyślnie

witajcie, nie chcę zakładać nowego wątku, więc odgrzeję kotleta (tak, widzę kiedy pojawił się i 'padł' ten wątek...). Szukajka sobie poradzi w przyszłości a i lekturę wątku rodziny lampy, o której za kilka chwil, prześledziłem. Szukam czegoś do pstrykania amatorskiego oczywiście, acz nie spotkałem się z opinią na temat TUMAX DSL983AFZ. Jest to lampa która mam wrażenie oferuje całkiem niezłe parametry za przystępną cenę. Jak widać - niektórzy wyśmieją - lampa budżetowa, bo do 300zł, ale aktualnie więcej nie mam (czekać i dołożyć jeszcze parę zł? tylko proszę, nie mówicie mi o kwotach rzędu 1k bo tyle na chwilę obecną nie dam, nawet na raty)
    a i właśnie, opis na stronie producenta: klik
    link do alledrogo: klik
    z góry dzięki!
    aparat i towarzysze patrząco - błyskający. W szufladzie wiekowy A400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efmk Zobacz posta
    witajcie, nie chcę zakładać nowego wątku, więc odgrzeję kotleta (tak, widzę kiedy pojawił się i 'padł' ten wątek...). Szukajka sobie poradzi w przyszłości a i lekturę wątku rodziny lampy, o której za kilka chwil, prześledziłem. Szukam czegoś do pstrykania amatorskiego oczywiście, acz nie spotkałem się z opinią na temat TUMAX DSL983AFZ. Jest to lampa która mam wrażenie oferuje całkiem niezłe parametry za przystępną cenę. Jak widać - niektórzy wyśmieją - lampa budżetowa, bo do 300zł, ale aktualnie więcej nie mam (czekać i dołożyć jeszcze parę zł? tylko proszę, nie mówicie mi o kwotach rzędu 1k bo tyle na chwilę obecną nie dam, nawet na raty)
    a i właśnie, opis na stronie producenta: klik
    link do alledrogo: klik
    z góry dzięki!
    Na dzień dzisiejszy nie kupuj nic poniżej Nissin Di622 II. Zalecam więc dozbieranie. Dostaniesz fajną lampkę, mocną, z iTTLem, Manualem, a do tego będziesz miał możliwość wyzwalania i sterowania jej zdalnie w CLS/AWL z D90, czy kiedyś w przyszłości na radyjko postawić. Każda kolejna odpowiedź będzie się zaczynała podobnie: Nissin Di622 II albo Metz 44AF1 Digital
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Tak jak przedmówca, polecam tego Nissina. Do Tumaxa się zraziłem. Wartość sprzętu w stosunku do ceny jest bardzo dobra. Nissina używam już ponad rok i jestem bardzo zadowolony. Lampa ani raz mnie nie zawiodła, nie ma się do czego przyczepić. Oczywiście niektórzy będą narzekać że słaba, albo że nie ma LCD, ale w tej kategorii cenowej do zastosowań amatorskich nadaje się bardzo dobrze.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    podKraków

Domyślnie

OK Panowie. Dzięki śliczne!
    aparat i towarzysze patrząco - błyskający. W szufladzie wiekowy A400

Domyślnie

Czy ten Tumax ma metalową stopkę czy z tworzywa sztucznego?
    D60 + VR 18-105mm + 35mm f/1,8 G + YN 560III
    Kiev 4 + 35mm f/1,8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vargas Zobacz posta
    Czy ten Tumax ma metalową stopkę czy z tworzywa sztucznego?
    W sumie nie ma znaczenia. Lampa nie warta zakupu. Więcej z nią będzie problemów niż robienia zdjęć.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    W sumie nie ma znaczenia. Lampa nie warta zakupu. Więcej z nią będzie problemów niż robienia zdjęć.
    Popieram ... Odpuść sobie ...

Domyślnie

Panowie a co z nią nie tak? Proszę tak w skrócie napisać.
    D60 + VR 18-105mm + 35mm f/1,8 G + YN 560III
    Kiev 4 + 35mm f/1,8

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów