Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: B&W

Domyślnie

Ale ja jestem bardzo wdzięczny za tą konstruktywną krytykę. Dzięki wielkie za podjęty trud i "walkę: z moim zdjęciem.
    Lubię taką obróbkę, i będę ją stosował, co nie znaczy, że puszczam mimo uszu Wasze opinie. Obróbka to raczej rzecz gustu niż błąd techniczny.

Czy taka wersja jest Waszym zdaniem lepsza?:

Domyślnie

A czy robie się podoba? Robisz zdjęcia dla siebie czy dla forum?
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

Mi się podobała pierwsza, ale w ocenie forum była mdła, przybijająca, smutna i ogólnie zła i błędna, więc szukam i próbuję "skalibrować" swój gust

Domyślnie

No bo przecież ma być ma być b&w czarno i biało na szarości miejsca nie ma
    Rób tak zeby to Tobie się podobało.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

jak mowi kolega yanluk- zdjecia maja sie tobie podobac. ja bym moze troche z lewej tla ucial, moze troche kontrastow dodal, ale zdjecie wykonales dla swoich bliskich, nie dla mnie...
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    jak mowi kolega yanluk- zdjecia maja sie tobie podobac. […] zdjecie wykonales dla swoich bliskich, nie dla mnie...
    To po co publikować zdjęcia na forum, i ocenie poddawać?

Argumentacja na zasadzie „bo tak mi się podobało”, częstokroć wyłącza dyskusję. Na tego typu uzasadnienie swoich fotograficznych poczynań, mogą sobie pozwolić nieliczni. Będą to osoby mające ugruntowaną pozycję fotograficzną (dzięki swojej konsekwencji w tworzeniu), ludzie z niemałym dorobkiem foto. W innym przypadku, podobna obrona trąci -- za przeproszeniem -- infantylizmem i jest mało poważna.

@Dino, masz rację -- sposób obróbki zdjęcia, jego podanie, to szalenie subiektywna kwestia… z jednym zastrzeżeniem. Bywa, że zupełnie obiektywnie (wiem, że obiektywizm w tej materii praktycznie nie istnieje, ale wiadomo o co mi chodzi ) coś na zdjęciu nie pasuje, jest złe, daje niepożądany efekt. W przypadku zaprezentowanej przez Ciebie fotografii, poziom szarości jest tak wysoki, że niszczy wspomnianą przeze mnie pozytywną energię obrazu. Zdjęcie jest płaskie, nijakie. Nie to było Twoim celem, prawda?
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów