Chyba moja pierwsza publiczna próba w B&W dlatego proszę o konstruktywną krytykę odnośnie samego zdjęcia jak i konwersji do B&W
Szukaj
Chyba moja pierwsza publiczna próba w B&W dlatego proszę o konstruktywną krytykę odnośnie samego zdjęcia jak i konwersji do B&W
Ostatnio edytowane przez swider ; 14-04-2014 o 15:47 Powód: Podmiana zdjęcia ;)
No weź ktoś powytykaj błędy...
Moim zdaniem aż prosi sie o kwadrat. Do tego takie smutne bw. Jaśniej, zdecydowanie bardziej kontrastowo. I szkoda, że dziecie ma smokaale jako mama doskonale rozumiem...
![]()
Oj tak, to największy mankament zdjęcia. Zastosowana konwersja jest dość przybijająca i odbiera fotografii pozytywną energię, sprowadzając radosny obrazek do nagrobnego medalionu. Szarość straszna.Brakuje blasku i światła, zdecydowanie. Jeśli koniecznie chcesz iść w czarno-biel, to ja bym proponował coś w ten deseń (przykładowo):
Jeśli moja ingerencja w Twoje zdjęcia uraziłaby Cię, szybko usunę, jak dasz mi znać.![]()
Za mocno rozświetliłeś teraz, zdecydowanie...
"Nikon"
Nie wiem Dino co ty masz z tą mdłą i pozbawioną kontrastu obróbką.
A może to ciągle to szkło?
Wypijmy za blendy...
Nie, tym razem to nie było szkło (wtedy też to nie było szkło, tylko mój celowy zabieg pstrykania pod słońce). Po prostu tak mi się podoba, tak lubię i tak będę robił![]()
To się zdecyduj po co wrzucasz tutaj zdjęcia. Na początku chcesz, aby ktoś Ci pokazał co robisz źle...ba, jak widać wyżej, sam o to prosisz, a później jak ktoś dzięki dobremu sercu poświęci czas na oglądanie tego zmasakrowanego zdjęcia w celu doprowadzenia go do stanu oglądalności (nawet kolega się pofatygował i pokazał jak zdjęcie można poprawić), to Ty piszesz:
Słabo mi, jak czytam takie wpisy...
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 15-04-2014 o 07:26
"Nikon"
Każdy ma prawo do własnego widzenia.
Wystawienie zdjęcia i prośba o "ocenę" nie jest równoznaczna ze zgodą autora na każde forumowe doradztwo.
Unifikacja w postaci podobnie zrobionych zdjęć jest już i tak daleko posunięta
@faniak... masz rację. Ale to tak jakbyś śpiewając fałszował i mówił, że to Twój styl i tak Ci się podoba.
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 15-04-2014 o 08:20
"Nikon"
Skontaktuj się z nami