Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Może nie jestem jakimś specjalistą, ale posiadałem Nikorra 18-105 super uniwersalny obiektyw, posiadam też nikkora 50/1.8D, wszystkie systemówki dają ci fajny kolor, teraz dokupiłem Tamrona 17-50 2.8, owszem fajny, bo stałe światło i dość jasny, ale kolorystyka-LIPA!!! kolorki są jakieś wyblakłe w porównaniu do nikonowskich szkieł( tak wiemw LR można sobie suwaczkiem zwiększyć kolory, ale po co tracić tyle czasu) więc ja ogólnie z kolorystki zadowolony nie jestem, ale jak będziesz robił ciągle Tamronem to się przyzwyczaisz i zapomnisz o tym, lecz jeśli podepniesz nikkora, zobaczysz różnicę Nie wiem jak sprawa wygląda w przypadku Sigmy.

Domyślnie

poszukaj testy na optycznym, ale też bym brała 18-105

Urntai
    Gość

Domyślnie

Ja bym brał 18-105

Pozdrawiam, profilaktykazdrowia.net.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paya21 Zobacz posta
    Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i chciałbym prosić życzliwe dusze o radę, a mianowicie na który obiektyw się zdecydować?

Tamron AF 28-200mm f/3,8-5.6 XR Di Asp. [IF] Makro

czy

Nikon 18-105 mm f/3,5-5,6G ED AF-S VR DX - fi 67 mm
    A mój sprzęt to Nikon D3000, wiem szału nie ma ale musi na razie wystarczyć
    Odpuść sobie tego Tamrona, on jedyny sens ma jako spacerzoom do analoga albo D700. Jakość 18-105VR jest nie do pobicia w tej cenie.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

tamron to alternatywa , jakość wykonania i zachowanie się starszych egzemplarzy , tzw przebieg odradzam
    D700 + N 24-70/2,8

Domyślnie

na poczatek wystarczy na pewno nikkor 18-105

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vamoy Zobacz posta
    na poczatek wystarczy na pewno nikkor 18-105
    Ten obiektyw to nie tylko "na początek". W tej kategorii cenowej nie ma nic równie dobrego. Niedoceniany, (jeśli trafi się dobry egzemplarz) tak samo jak kiedyś Nikkor 18-70 sprzedawany w zestawie do D70. Jasność obiektywu nie jest mankamentem w dzisiejszych czasach wysokich czułości matryc.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów