Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Sycylia w 4 dni

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

można wiedzieć, czym obrabiacie fotki? , jakaś suwakologia w jednym programie, czy hdr z kilku ekspozycji z jednej klatki?

Domyślnie

mnie też chyba ulica najbardziej Może dlatego że teraz landszaftów atakujących na wszelkich portalach miliony ? ale nie powiem, pierwszy secik również ładniusi

Domyślnie

Ja obrabiam w LR, a potem konwersja do BW za pomocą Silver Effex 2.
    Wszystko oczywiście na jednej klatce.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Ja obrabiam w LR, a potem konwersja do BW za pomocą Silver Effex 2.
    Wszystko oczywiście na jednej klatce.
    pytam, bo widzę efekt "brudnych bieli" na ścianach budynków na f.nr 45, znany mi z hdr-owania z kilku ekspozycji z jednej klatki

Domyślnie

kolego zdyboo, zdjecia bw wykonuje kolega w postprodukcji czy tez ma kolega kamere odpowiednio ustawiona? p.s. 44! sorry, nieaktualne, odpowiedzi udzielil kolega w poscie 23.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Dzięki zachęciłeś mnie trochę. Za kilka tygodni wybieram się na Sycylię, ale po wyspie będziemy jeździć rowerem. Może mimo wszystko też jakieś ciekawe kadry przywiozę
    D80 + Sigma 17-70/2.8-4.5 + SB-700 | http://www.flickr.com/photos/anghan/

Domyślnie

Uważajcie na ruch uliczny i drogowy. Zwłaszcza w mieście. Żeby nie było, byłem wożony samochodem na Malcie, Krecie, Katalonii oraz Sycylii. Sycylijczycy stanowią osobna kategorię jeżeli chodzi o ruch drogowy. Dla kogoś, kto tam nie mieszka, może to stanowić problem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Uważajcie na ruch uliczny i drogowy. Zwłaszcza w mieście. ............. Sycylijczycy stanowią osobna kategorię jeżeli chodzi o ruch drogowy. Dla kogoś, kto tam nie mieszka, może to stanowić problem.
    .... równiutki miesiąc podczas ostatnich wakacji poruszałem się Voykiem po Sycylii - da się spokojnie przeżyć ; jeździ się raczej normalnie , choć w Palermo faktycznie panują "odmienne" zasady ruchu drogowego ; do dziś nie wiem jak na 2 pasach w jednym kierunku mieściło się 5 rzędów aut , w tym dwa autobusy ..... , o skuterach i żebrakach (pomiędzy tym bajzlem ) nie wspominając ;
    auto wróciło nie draśnięte - pomimo tego nawet , że przypadkowo zaliczyłem nim prawie centralny (górny) plac Taorminy i trzeba było wycofywać ponad 500 m krętymi uliczkami o szerokości auta ze złożonymi lusterkami ....

Zdyboo ; świetne uliczne kadry PS.takie zdjęcia jak 42 i 43 nie uszłyby na sucho w centralnej ( konserwatywnej ) Sycylii ; w Corleone , gdy strzeliłem podobną fotę , od razu podeszli goście i kazali ją skasować ..... ( oczywiście sprawdzili czy to zrobiłem) ; nawet na myśl nie przyszło mi z nimi dyskutować ........ a generalnie strachliwy raczej nie jestem i fot na życzenie foconego nie zwykłem kasować ......

TOP67 ; jak zwykle pięknie obrobione foty ;

Gratuluję Wam Panowie i Panie wspaniałego wyjazdu - widzę jednak , że to co najciekawsze fotograficznie na Sycylii , ominęło Was , niestety ....
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 13-04-2014 o 22:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Zdyboo ; świetne uliczne kadry PS.takie zdjęcia jak 42 i 43 nie uszłyby na sucho w centralnej ( konserwatywnej ) Sycylii ; w Corleone , gdy strzeliłem podobną fotę , od razu podeszli goście i kazali ją skasować ..... ( oczywiście sprawdzili czy to zrobiłem) ; nawet na myśl nie przyszło mi z nimi dyskutować ........ a generalnie strachliwy raczej nie jestem i fot na życzenie foconego nie zwykłem kasować ......
    Dzięki, nie spotkałem się z wrogością czy nawet niechęcią. Wręcz przeciwnie. W Marsali, gdzie zrobiłem fotosy 42 i 43 ludzie sami się ustawiali jak widzieli, że ich fotografuję. Simpatiko.

65.

66.

67.

68.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Eeeeeeeee
    Nie przesadzaj - pilot tez od siebie ze 2 razy dodał
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów