można wiedzieć, czym obrabiacie fotki? , jakaś suwakologia w jednym programie, czy hdr z kilku ekspozycji z jednej klatki?
Szukaj
można wiedzieć, czym obrabiacie fotki? , jakaś suwakologia w jednym programie, czy hdr z kilku ekspozycji z jednej klatki?
mnie też chyba ulica najbardziejMoże dlatego że teraz landszaftów atakujących na wszelkich portalach miliony ? ale nie powiem, pierwszy secik również ładniusi
![]()
Ja obrabiam w LR, a potem konwersja do BW za pomocą Silver Effex 2.
Wszystko oczywiście na jednej klatce.
kolego zdyboo, zdjecia bw wykonuje kolega w postprodukcji czy tez ma kolega kamere odpowiednio ustawiona? p.s. 44!sorry, nieaktualne, odpowiedzi udzielil kolega w poscie 23.
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Dzięki zachęciłeś mnie trochę. Za kilka tygodni wybieram się na Sycylię, ale po wyspie będziemy jeździć rowerem. Może mimo wszystko też jakieś ciekawe kadry przywiozę![]()
D80 + Sigma 17-70/2.8-4.5 + SB-700 | http://www.flickr.com/photos/anghan/
Uważajcie na ruch uliczny i drogowy. Zwłaszcza w mieście. Żeby nie było, byłem wożony samochodem na Malcie, Krecie, Katalonii oraz Sycylii. Sycylijczycy stanowią osobna kategorię jeżeli chodzi o ruch drogowy. Dla kogoś, kto tam nie mieszka, może to stanowić problem.
.... równiutki miesiąc podczas ostatnich wakacji poruszałem się Voykiem po Sycylii - da się spokojnie przeżyć ; jeździ się raczej normalnie , choć w Palermo faktycznie panują "odmienne" zasady ruchu drogowego ; do dziś nie wiem jak na 2 pasach w jednym kierunku mieściło się 5 rzędów aut , w tym dwa autobusy ..... , o skuterach i żebrakach (pomiędzy tym bajzlem ) nie wspominając ;
auto wróciło nie draśnięte - pomimo tego nawet , że przypadkowo zaliczyłem nim prawie centralny (górny) plac Taorminy i trzeba było wycofywać ponad 500 m krętymi uliczkami o szerokości auta ze złożonymi lusterkami ....
Zdyboo ; świetne uliczne kadry PS.takie zdjęcia jak 42 i 43 nie uszłyby na sucho w centralnej ( konserwatywnej ) Sycylii; w Corleone , gdy strzeliłem podobną fotę , od razu podeszli goście i kazali ją skasować ..... ( oczywiście sprawdzili czy to zrobiłem) ; nawet na myśl nie przyszło mi z nimi dyskutować ........ a generalnie strachliwy raczej nie jestem i fot na życzenie foconego nie zwykłem kasować ......
TOP67 ; jak zwykle pięknie obrobione foty ;
Gratuluję Wam Panowie i Panie wspaniałego wyjazdu - widzę jednak , że to co najciekawsze fotograficznie na Sycylii , ominęło Was , niestety ....
Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 13-04-2014 o 22:51
Eeeeeeeee
Nie przesadzaj - pilot tez od siebie ze 2 razy dodał![]()
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Skontaktuj się z nami