Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Europarlament

Domyślnie Europarlament

Cześć, to mój debiut w tej kategorii. Zdjęcie zrobione przy okazji wycieczki, przy bardzo niesprzyjających warunkach - zimno, wietrznie i deszczowo.

Domyślnie

Architektoniczny koszmar. Niestety, zdjęcie tego odczucia nie zmienia. Kadr zupełnie mi nie pasuje. Nie wiem co chciałeś pokazać. Jeżeli harmonię i symetrię to kadrowanie za szerokie a jeżeli obiekt to za wąsko. Budynek PE jest zwyczajnie brzydki.
    Będąc w Brukseli można zapełnić nie jedna kartę pięknymi obiektami: Grand Palace, Ratusz, Dom Króla, Katedra św. Michała oraz Kościół Notre Dame du Sablon, Pałac królewski, Łuk Triumfalny Cinquantenaire, Plac Luksemburski czy wreszcie "pocztówkowy" Manken Pis.
    Festina lente!

Domyślnie

To Strasburg Zdecydowanie nie chodziło o zdjęcie budynku jakotakiego, symetria to główny cel. Zostawiłem PG, żeby nie było tak całkiem jednakowo po obu stronach i żeby w oknach było trochę "oddechu" nad odbiciem drzew. Dzięki za opinię.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ebeb Zobacz posta
    To Strasburg Zdecydowanie nie chodziło o zdjęcie budynku jakotakiego, symetria to główny cel. Zostawiłem PG, żeby nie było tak całkiem jednakowo po obu stronach i żeby w oknach było trochę "oddechu" nad odbiciem drzew. Dzięki za opinię.
    No, tak Parlament jest w Strasburgu Siedziba UE w Brukseli ale elewacja podobna.

Może jakby warunki były lepsze to pewnie i odbiór byłby inny. W Strasburgu nie byłem
    Pozdrawiam ziomka
    Festina lente!

Domyślnie

Brakuje mi klarowności, natężeni linii jest chyba zbyt duże, światło również nie pomogło. Rzeczywiście może sprawdziłby się węższy kadr. Można by szukać też jakiegoś akcentu - wiem, że nie takie było założenie

Uprawnienia umieszczania postów