Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: D70s vs. D2H

Domyślnie D70s vs. D2H

Witam,

tak sobie ostatnio przegladalem net - i zastanawialem sie (stoje na krok przed wyborem) czy jest sens kupic D2H czy nowszego D70s (oczywiscie uzywany vs. nowka)? W koncu D2H jest z 2003. Nie jestem zawodowcem - ale zaawansowanym i wymagajacym amatorem - potrzebuje sprzetu w roznych warunkach. Czy jest sens placic troche wiecej (1/3 wiecej za uzywany) za D2H - czy jest on po prostu dedykowanym aparatem dla fotografikow sportowych i mi sie po nic nie przyda (mnie bedzie czegos brakowalo, albo cos przeszkadzalo). Prosze o komentarze - najlepiej uzytkownikow obydwu w/w aparatow.

Pzw,

MCC

Domyślnie

Jeśli chodzi o D2h to wg mnie przemawiają za nim: absolutna pancerność i doskonałe wykonanie, grip w korpusie, znakomity viewfinder, potworna szybkość, możliwość stosowania transmitera, wysokorozdzielczy wyświetlacz LCD 2,5", wys. jakość zdj: wierne oddanie kolorów i dobry kontrast, zaawansowane algorytmy "odszumiacza".
    jego wady to: używany korpus D2h jest 2x droższy niż nowy D70, matryca LBCAST szumi pow. 800 potwornie ohydnym, kolorowym ziarnem, a 4Mpix to jednak nie 6Mpix. Taki Kałasznikow fotograficzny - jeśli walczysz w błocie i wilgoci i lubisz strzelać seriami - warto kupić.

Domyślnie

Heh ... uwielbiam takie posty.

Czego Ci brakuje w D70s? Jak niczego to go kup i zawracaj sobie glowy D2H.

Domyślnie

Ergonomia, trwałość, panceronść - zdecydowanie D2h,
    Jakość obrazu ( ilość szczegółów, szumy) zdecydowanie D70s (prze odbitkach A4 i większych)
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Co lepiej kupić - używanego Mercedesa lub BMW czy nowego Fiata.

Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

taaa... tylko ten "fiacik" ma lepszą matryce - jakbyś chciał kupić szybkie auto to co byś wybrał: Merca A-klasse z silniczkiem benzynowym 1,4 czy Fiata Abartha 2,4 170KM?

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    taaa... tylko ten "fiacik" ma lepszą matryce - jakbyś chciał kupić szybkie auto to co byś wybrał: Merca A-klasse z silniczkiem benzynowym 1,4 czy Fiata Abartha 2,4 170KM?
    Z D70 i D2H porownaie wyglada zupełnie odwrotnie. Moze uściślę - co lepiej kupić Mercedesa E-klasy lub BMW serii 5 (D2H) czy Fiata Stilo(D70).
    Czy D70 ma lepsza matryce - to bardzo dyskusyjne - ma na pewno większą rozdielczość, ale to nie wszystko.
    Nawiasem mowiac Fiatów serii Abarth nie ma pewnie ze 20 lat.

Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    ... lepszą? Chyba nie za bardzo orientujesz w temacie.

Co do zalet D2H to ostatnio zdażyła mi się fajna sytuacja. Robiłem zdjęcia na meczu wraz z innymi fotoreporterami zarówno amatorami jak i zawodowcami pogoda ładna nic nie zapowiadało tego co się stało za chwilę. Ulewa przyszła niespodziewana i była naprawdę ogromna. Jaka była reakcja - zostały tylko 3 aparaty - 2 Canony oczywiście 1D i mój D2H bez żadnego okrycia i zabezpieczeń. Na obiektyw położyłem jakiś worek (tak profilaktycznie) i robiliśmy dalej zdjęcia. Reszta towarzystwa ukryła się przed deszczem i wtedy właśnie.... padła bramka ... i to chyba na tyle...

Jeszcze jedno - zrób kilka fotek D2H i wtedy będziesz wiedział o co chodzi. Czasem wystarczy wziąć go do rąk aby się w nim zakochać.
    Pzdr
    lenek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej100
    Nawiasem mowiac Fiatów serii Abarth nie ma pewnie ze 20 lat.
    Tu sie akurat mylisz - od kilku lat są dostepne Fiaty Stilo Abarth z pieciocylindrową rzedówką o mocy 170KM, a wcześniej były chyba (niedostepne na polskim rynku) nawet jakieś Punto I sygnowane skorpionkiem. Może to nie to co legendarne Abarthy 20lat temu, ale nie zmienia to faktu, że Abarthy do kupienia są.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów