Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Android (tablet)... migracja z 4.0 do 2.2

Witam serdecznie,

Próbowałem uzyskać sensowną odpowiedź na specjalistycznych forach, ale bezskutecznie, więc liczę na Szanownych, bo na Was zawsze liczyć można

Zatem, do sedna... używam tablecika GoClever R75 z Androidem 4.0 dość długo i często, i przyszło mi do głowy, że można go przyspieszyć cofając się do Androida 2.2...
    Co do softu, korzystam w zasadzie z tylko z przeglądarki i programów audio/video play, więc cudów z wersji +4.0 nie potrzebuję. Preferuję wygląd jak najbardziej ascetyczny, więc wodotryski odpadają... i tu moje pytanie...
    - czy taka migracja ma sens?
    - czy przyspieszenie będzie odczuwalne?
    - jak to (łopatologicznie) zrobić?

Za wszelką pomoc dziękuję Pozdrawiam

Domyślnie

W ten sposob bys go tylko przymulil, a nie przyspieszyl. Kazdy nowszy android jest lepiej zoptymalizowany i szybszy.

Poza tym temat od tabletow jest tutaj: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=190349
    I pokrewny o smartfonach tutaj: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=140062
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Ja bym przeskoczył od razu na 1.6

Domyślnie

Nie ma sensu.
    Ale żeby zejść w dół, bynajmniej w telefonach samsung, trzeba wgrać system z plikiem partycionujacym z linii do której się chce zejść lub z niższej.

Wysłane z mojego GT-I9300
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Nie ma co gdybać - nie da się.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Nie, no dać to się da, ale jest jak strzał z półobrotu by Strażnik Walker, może i czasem mentalnie potrzebne, i merytorycznie wskazane, ale zdecydowanie nieprzyjemne.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

ooo i jak zawsze... ktoś, coś powie zatem lepiej dać sobie spokój i nie kombinować...dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Nie, no dać to się da, ale jest jak strzał z półobrotu by Strażnik Walker, może i czasem mentalnie potrzebne, i merytorycznie wskazane, ale zdecydowanie nieprzyjemne.
    Nie da się, bo nigdy nie było 2.2 dla R75.

No chyba, że samemu się napisze sterowniki, skompiluje odpowiednie jądro, przygotuje i skompiluje cały system.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Żeby się dało, przedewszystkim musi być rom w tej wersji (oficjalny czy nie - tego nie wiem).
    Trochę mnie dziwi ten krok, bo ja od razu po pojawieniu się Kitkat'a, pożegnałem się z "Galaretkową Fasolką" i przesiadłem się.

Jak dla mnie z każdym kolejnym Update'em systemu jest całkiem spory skok w jakości użytkowania urządzeń.

A pierwsze, co mi pomogło w przyśpieszeniu działania urządzenia, to zmiana Launcher'a na Nova.

Uprawnienia umieszczania postów