Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie [qualin] Jaguar XJ 4.0 Sovereign

Specjalnie wstalem przed 6 rano, zeby zlapac fajne swiatelko i lipa. Slonce wyszlo doslownie na 10 sekund :P
    Miejscowka miala byc inna, ale tez nei wypalilo wiec pstrykalem w stadninie koni
    Tak niezbyt zadowolony jestem, jakos tak allegrowo wyszlo

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

bonus (bonus bo za ciasno wyszlo)

Jak ktos chce to pare pstrykow wiecej na moim blogu: http://lukaszkonieczny.com/jaguar-xj-4-0-sovereign/
    Ostatnio edytowane przez qualin ; 04-04-2014 o 21:52
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

mi się bardzo podoba 4-ka trochę chyba leci w prawo... albo mi sięwydaj e
    a na blogu masz rozjechane zdjęcia :P wszystkie szersze od głównej kolumny popraw szablon

Domyślnie

Podoba mi się ta miejscówka. Jest potencjał Zdjęcia też z przyjemnością się oglądało. Nie przekombinowałeś i dobrze.
    aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Domyślnie

A ja powiem, że umiesz dużo lepiej Kolego
    Dla mnie zestaw poprawny, ale nie powalający Kilka rzeczy szczególnie mnie męczy
    Na 2 trochę ciasno się zrobiło w tej dziurze w płocie,
    3 wali się w prawo (Shao pewnie niebawem wyliczy o ile stopni, bo czasem mam wrażenie, że na swoim monitorze ma na stałe namalowane 2 linie pionowe i 2 poziome i jedzie z kątomierzem - ale to tak na marginesie )
    Na 6 za dużo przeszkadzajek, a za mało samochodu
    Na 8 pierwsze co zauważyłem to...gumowy wąż - mogłeś go wywalić w PP, bo sam kadr bardzo fajny (może nieco za szeroki, ale to kwestia gustu)
    A na 10 kierownica krzywo

Z całego setu biorę 5,7 i bonus, bo ta ciasnota nawet mi leży - światło sprytnie odciąga od niej uwagę
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    (Shao pewnie niebawem wyliczy o ile stopni, bo czasem mam wrażenie, że na swoim monitorze ma na stałe namalowane 2 linie pionowe i 2 poziome i jedzie z kątomierzem - ale to tak na marginesie )
    Tak, 20 linii mam

A co do zdjec:
    1. Ok, chociaz uciety krzaczek na gorze -100pkt!
    2. ta konstrukcja (paka wozu czy co?) wlazaca w kadr od spodu wyglada jak przedluzenie wydechu = zonk totales trzeba by to wypierniczyc, przydaloby sie zlikwidowac odbicie w bocznych szybach, -100pkt!
    3. fura niby ok stoi, ale faktycznie tlo leci w prawo, do tego uciales sam czubek dachu, jak juz chciales cos ciac to mogles rowno z linia nad oknami albo chociaz pol tego trojkata, bo teraz widac, ze nie zwrociles uwagi, -100pkt!
    4. znowu tlo sie wali, -100pkt!
    5. ok, chociaz nie wiem czy nie wolalbym mniej odbic, 1pkt
    6. jakbys cial z lewej do kolumny (tak, zeby pozbyc sie tylu auta) i wywalil ten stolik zaslaniajacy fele to by bylo fajne, a tak nastepne -100pkt
    7. chciales sfocic szpare czy rowna, zeby ocenic czy fura niebita? bo masz GO w tym miejscu, zamiast na feli brakuje mi troche gory bo ciasno, -100pkt!
    8. cialbym parapet i wyprostowal budynki, -100pkt!
    9. fura ok, ale wszystko w tle sie wali bardziej niz laski z Warsaw Shore, -100pkt!
    10. obcialbym wklad lusterka, reszta ok, 1pkt
    bonus - wiesz sam, ze za ciasno, do tego to swiatlo na dupie troche zbyt punktowe (jedna lampa w swietle, druga w cieniu ), brak pktow bo to bonus

Na wiekszosci trzeba usunac abberacje z chromow (raz fioletowy kolor, raz zielony)
    Podsumowujac: zaczales z 1pkt (za to, ze Cie lubie), zdobyles 2, straciles 3424250, co razem daje nam wynik... nawet nie ma jak tego policzyc! Najs

Ogolnie set na plus, ale musisz zwrocic uwage na to co sie dzieje w tle bo GO niby mala, ale spora wiec tlo musi byc brane pod uwage podczas kadrowania (lub w pozniejszym postprocessie - czyli trzeba prostowac).

O i tyle.

Domyślnie

Czasem nie ma jak prostowac bo za duzo tego, szczegolnie jak fotki sie robi 35tka na fxie Niemniej jednak faktycznie w paru przypadkach moglem sie bardziej do prostowania przylozyc Co do zdjec po slonce to robilem je prawie na slepo wiec i tak dobrze, ze af trafil w auto (na bonusie to punktowe swiatlo z tylu to nic innego jak slonce odbijajace sie od okien budynku za samochodem).
    Co do post procesu to i tak sporo siedzialem i maskowalem konskie kupy, ktorych bylo od cholery wszedzie :P i teraz jak ogladam to widze jeszcze pare rzeczy, ktorych predzej nie zauwazylem jak np noga mojego znajomego na jednym z kadrow
    Musze kupic jakies szklo w okolicach 50tki bo 35 czesto za szeroko (i nei mozna przymykac), a na 85 nie ma sie gdzie cofnac

W kazdym badz razie dzieki za komentarze, krytyke biore na klate i nastepne foty beda lepsze
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To kup takie 35, ktore mozna przymykac (czyli f/2 albo nowe 1.8G do FX)

Domyślnie

Najchetniej to bym kupil jakies 24-70 2.8 :P ale niestety w domu jest 4 miesieczny dziec wiec inne priorytety sa.
    .

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Sprzedaj mlodego, kup szklo!

Domyślnie

To musialbym razem z kobieta, a kto mi kupi przechodzony model? :P
    .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów