Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Nikkor 14-24

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Nikkor 14-24

Kupiłem używany obiektyw. Wg sprzedającego używał go 3-4 razy. Pewnie miał na myśli dziennie bo obiektyw choć ma wygląd bardzo dobry ma lekki luz na pierścieniu zooma. Trafia w punkt ogólnie nie mam zastrzeżeń tylko troche mnie drażni ten luz podczas zmiany ogniskowej. Jest to trudno określić ale może taki pół milimetrowy no dosłownie taki stuk puk Teraz mam pytanie nie przejmować się tym i robić zdjęcia czy wysłać obiektyw do serwisu bo być może za miesiąc rozpadnie się na pół Może ktoś miał taki problemik i wie jak go rozwiązać.

Domyślnie

No, w końcu kupiłeś - kiedy stawiasz okowitę?

"Takim" luzem ja bym się nie przejmował; mam to samo od nowości a obiektyw używany faktycznie od wielkiego dzwonu.
    Sprawdź tylko czy (na 2. nie ma ff/bf na pobocznych pkt-ach af przy skrajnych ogniskowych (ja, kupując 14-24, odrzuciłem 2 takie choć ich zoom był lepiej/ciaśniej spasowany).
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Sprawdzałem ostry jak diabli w porównaniu do 16-35 to żyleta. A przyznam sie że na skrajnych nie sprawdzałem ale poczynię to jutro. Ale w sumie ja bocznych nie używam albo inaczej bardzo ale to bardzo rzadko. Wole przekadrować tak przynajmniej mi sie wydaje.

Z tym luzem uspokoiłeś mnie.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 04-04-2014 o 21:45 Powód: "żadko"

Uprawnienia umieszczania postów