Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Domyślnie

weź se knopers z optycznych pościągaj przykładowe foty z tych puszek co są tutaj wymienione,porównaj sobie i jak Ci dupę urwą to napisz do mnie !!!

dla mnie specyfikacja na papierku nic nie znaczy,jak zwykle życie pokazuje jak to wygląda w praktyce

a wysokie iso? ja nie używam,Ty zapewne też skoro masz dużo jasnych szkieł

nie chce się bawić w przepychanki,bo autorowi czy innym zainteresowanym nie pomoże to raczej

co do puszek to trzymałem 60D,700D,d700 i nie były tam podpięte kitowe zatyczki więc nie poleciałem do sklepu wymienić mojego D90
    Ostatnio edytowane przez bolth ; 05-04-2014 o 15:46
    z50 -

Domyślnie

dzieki, porownywalem foty ktore zrobilem sam niedawno z d300s i d3100 na ISO1600. Wole sobie sam sprawdzic a nie ogladac i wyciagac jakies wnioski o czyms co sie nigdy w lapach nie mialem... Z tego co wiem to D90 a D300 to ta sama matryca. Wiec wszystko jasne dla mnie.
    A co do roznicy pomiedzy d90 a d5100/d7000 nie wypowiadam sie gdyz w lapie nie mialem. Ja proponuje Tobie porownac, moze Ci dupe urwie jak sie sam przkonasz o czym jest mowa...
    Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1

Domyślnie

kolega Zgera zrobił test d3100,d5100,d90 w wątku D90 same zachwyty,zapewne czytałeś?
    to że d7000 zjada reszte puszek to fakt,ale raczej się na niego nie skusze z wiadomych powodów,a to że d5100 ma matryce tą samą nie robi z niego mega kilera bo software ma okrojony ale to wiesz przecież i nie różnią się tylko magnezową obudową itp.

nie chodzę po jaskiniach bez lampy,więc to co mam wystarczy mi w zupełności w dobry słoneczny dzień zdjęcie musi "wyjść",a do jaskiń to z noktowizorem raczej

na dzień dzisiejszy d90 spełnia moje oczekiwania,jeśli przestanie to wtedy wezmę się za szukanie,porównywanie,teraz jest to niedorzeczne i nie na miejscu skoro mam czym robić foty
    a sprzętowym onanistą nie jestem

kumpel ma olka e-520
    w testach i recenzjach wypada blado do d3100 ale na jego fotkach nie widać tego więc jak pisałem,jak sie wie co i jak to nie trzeba body za 8000zł mowa o fotkach albumowych,nie studyjnych ale to chyba oczywiste
    Ostatnio edytowane przez bolth ; 05-04-2014 o 16:09
    z50 -

Domyślnie

Ja mam D90 i D7100 i też szczęki z ziemi nie zbieram. Różnica jest ale to żadna przepaść, przynajmniej moim zdaniem. Co do DR to akurat D90 nawet dzisiaj nie ma się czego wstydzić(wg Dxomark jest pod tym względem lepszy choćby od Canona 6D )
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 05-04-2014 o 16:45

Domyślnie

widzę, że dyskusja rozgorzała nieźle
    może was trochę oderwę kolejnym laickim pytaniem.
    przed chwilą byłem w saturnie i miałem w łapie 5100 z 18-105, a później wziąłem canona 700d 18-55. może się mylę ale mam wrażenie że nikon dłużej łapał ostrość i nie strzelał tak szybko jak canon (ostrzył na dotyk spustu). W nikkorze 18-105 trzeba ostrzyć samemu czy automat to też robi? jak wyostrzyłem i nacisnąłem ciągle spust to ledwo kilka fotek zrobił i przerwy były. może był po jakichś przejściach bo ekspozycja wiadomo

Domyślnie

aaa i do tego powiedzcie czy np w porownaniu obiektywów 18-55,-105 jest różnica zauważalna w ostrości bo jakies wrażenie miałem że ten krótszy jakieś ostrzejsze zdjęcia robił.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelsw81 Zobacz posta
    aaa i do tego powiedzcie czy np w porownaniu obiektywów 18-55,-105 jest różnica zauważalna w ostrości bo jakies wrażenie miałem że ten krótszy jakieś ostrzejsze zdjęcia robił.
    Ostrość mają porównywalną, jest jeszcze kwestia konkretnego egzemplarza, mój 18-55 jest ciut ostrzejszy i celniejszy od N18-105.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    ...O filmowaniu D90 nie mówmy bo coś takiego nie istnieje
    E tam. Wszystko zależy od tego, co komu i do czego jest potrzebne. Nagrałem wiele krótkich filmików D90. Jeden z nich, z derkaczem w tle został pokazany w TVP1 w programie "Las bliżej nas". Tak wiec tryb filmowania w D90 istnieje .

Domyślnie

nie miała baba kłopotu zamarzyła o lustrzance
    wracając do tych dwóch obiektywów w jasności będzie jakaś równica?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    E tam. Wszystko zależy od tego, co komu i do czego jest potrzebne. Nagrałem wiele krótkich filmików D90. Jeden z nich, z derkaczem w tle został pokazany w TVP1 w programie "Las bliżej nas". Tak wiec tryb filmowania w D90 istnieje .
    No tak, faktycznie jest jakiś pstryczek Oczywiście wcześniej zażartowałem sobie. Po prostu moim zdaniem różnica jeśli chodzi o jakość filmu między D90 a D7100 jest znacznie większa niż w przypadku zdjęć.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów