Szukaj
Fajne klatki Ale obróbka mi nie siedzi Tak patrzę i nie wiem dla czego - chyba otoczenie za mocny ciepły kolor ma
no no po co komu budowac teleskopy
daplo4
Fajny błysk, aczkolwiek coś niepokojącego dzieje się na drzwiach pasażera z przodu. Primo. Balans bieli po za samochodem jest nieco za ciepły, kolor nieba i gwiazdy wyglądają bardzo nie naturalnie.
Ja bym sie koloru nieba nie czepial bo w miastach ma ono pomaranczowy zafarb od oswietlenia ulicznego., ale fakt, z drzwiami cos jest nie teges.
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Mi kolorystyka zdjęć nie przeszkadza, natomiast to co dzieje się na drzwiach niestety psuje odbiór zdjęć.
https://www.facebook.com/photoPJ
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
Co do nieba, to faktycznie wyszło bardzo żółte, w postprocessie udało się uzyskać taki efekt, który dla mnie jest satysfakcjonujący. Niestety przyczyną tego jest to, że nie mogłem sobie pozwolić na krótkie czasy z lampami, bo nie miałem przy sobie zestawu radiowych nadajników, latałem z jedną lampą dookoła auta.
Właśnie stąd pojawiły się plamy na drzwiach, nierówno oświetlone auto, mimo, że składane z kilku ujęć, to i tak pozostało niedociągnięcie. Majstrowałem w photoshopie, rozjaśniałem, ściemniałem, nic. No cóż.Dobrze że zdjęcie nie na zlecenie, a typowo zajawkowe dla kolegi.
Poprawię się następnym razem, w weekend wpadają ciekawe zlecenia.![]()
Skontaktuj się z nami