Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie Prośba o pomoc.

Wiem jak brzmi ten tytuł... Ale naprawdę nie żebrzę. Nie nie chcę nic darmo. Chcę odbudować chociaż w minimalnym stopniu park narzędziowy, który pozwoli mi dalej pracować. Straciłem dzisiaj wszystko: komputer, monitory, aparaty (2x D3, D800) i wszystkie obiektywy oraz światła ze stopki. Komputer i jakiś tam krzywy monitor mam już zamówione.
    Niemniej, muszę jeszcze bardzo szybko kupić:
    -- 2x D3 (tak do 150-200 tysięcy klapnięć),
    -- D800, najchętniej z gripem,
    -- karty pamięci Sandisk Ultra III/Extreme IV, 4 sztuki po 16 GB,
    -- Nikkor 14-24 2.8,
    -- Nikkor 70-200 2.8 VR2,
    -- Sigma 35 1,4,
    -- SB 900/910 x2,
    -- SU-800,
    -- Pixel King dla Nikona, nadajnik + 3 odbiorniki,
    -- Lampa Quantuum R+ 300 Ws z BD 100 cm (czy ile one tam mają) i plastrem miodu,
    -- statywy do lamp z jakimiś sensownymi uchwytami, w które da się zapakować zarówno parasolki jak i Sabiny (oraz rzeczone Quantuum),
    -- torba Lowepro Stealth Reporter D650 AW.

Oczywiście wszystko to muszę kupić używane, w jak najniższych cenach. Zdaję sobie sprawę, że dla większości jest to sprzęt z naprawdę górnej półki i może być śmieszne w mojej sytuacji rzucanie się na taki rasowy szpej. Uwierzcie jednak, że po latach przyzwyczajeń, trudno się przestawić na coś amatorskiego pokroju.

Szukam więc wsparcia. Potrzebuję tych sprzętów, aby stanąć na nogi i zacząć ponownie pracować i żyć. Wszystko co mam w tej chwili, to samochód i telefon, który na dodatek został zablokowany, bo wysłałem za dużo SMSów z powiadomieniami o nowym numerze (system Play'a zaklasyfikował je jako spam). Proszę Was tylko o jedno. Nie wykorzystujcie sytuacji i nie sprzedawajcie mi jakiś wadliwych klamotów, których nikt inny nie chce kupić. Propozycje sprzedaży poproszę na priv.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jestem w szoku.
    Nie musisz wieżyc ale zaraz po za rejestrowaniu się na forum byleś pierwszy na którego portfolio wlazłem, szczena mi opadła a w zdjęcia wpatrywałem się długo.

Nie będę rozpisywał się bo to nie ma sensu, cel jest jeden, chwilowo sam czekam na wyrok podatku, znam już sumę tylko czekam na kata, ale cegiełkę dołożę

Domyślnie

kosmos :/
    napisz chociaż (ku przestrodze) jak to się stało
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Tak więc ku przestrodze, Panie i Panowie: "Powiedziały jaskółki, że niedobre są spółki".
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Tak więc ku przestrodze, Panie i Panowie: "Powiedziały jaskółki, że niedobre są spółki".
    Oj znam to bardzo dobrze, niestety

Domyślnie

Jeszcze jedna propozycja, którą zasugerował mi zresztą imć Gerard. Wiem, że po tylu latach ograniczonego uczestnictwa niewiele osób mnie zna/pamięta, ale może akurat komuś zalega jakiś niepotrzebny/awaryjny D3 i byłby skłonny pożyczyć na kilka miesięcy?
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

O kur...
    Mam nadzieję, że szybko się uda skompletować.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

jestem w szoku z rana. Współczuję strasznie - pomóc nie mam jak bo nie mam takich klamotów niestety

Domyślnie

Masakra, jakiś czas temu wyprzedałem niestety nikonowe graty, ale przestroga przed spółkami jak najbardziej na czasie...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów