Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Londyn/Lubin

Domyślnie Selfridges Building, Birmingham

Dwa strzały ode mnie. Budynek dość znany z tapety Windowsa 7

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Jedynka super jak wąż wygląda.

Domyślnie

Budynek rewelacyjny, podoba mi się kolorystyka z jedynki - ładnie akcentuje fakturę - ale brakuje mi jakiegoś kontrapunktu przełamującego tę płaszczyznę. Pod tym względem dwójka się lepiej kadrowo prezentuje, ale na niej z kolei szkoda przepałów na niebie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Budynek rewelacyjny, podoba mi się kolorystyka z jedynki - ładnie akcentuje fakturę - ale brakuje mi jakiegoś kontrapunktu przełamującego tę płaszczyznę. Pod tym względem dwójka się lepiej kadrowo prezentuje, ale na niej z kolei szkoda przepałów na niebie.

Podpisuję się pod wypowiedzią creepa, kładka (z człowiekiem) ożywia kompozycję.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Londyn/Lubin

Domyślnie

Dzięki za wypowiedzi.
    Na 2 było słońce w miejscu wypalonej plamy. Naświetlałem budynek na -2EV i tak to nie przyniosło oczekiwanego rezultatu. Jakbym miał jakiś (połówkowy) filt to załatwiłoby to sprawę bezboleśnie Co do obróbki to racja, może jeszcze da się z tym coś wykombinować, gdybym tylko potrafił.
    W sumie te dwa zdjęcia, to dwa rożne zdjęcia. Na jednym bardziej chciałem oddać detal i kształt budowli, a na drugim nieco "uciec" od budynku.
    W ogóle teraz widzę, że na 2 nie wyciąłem wystającego daszku w LDR.

Domyślnie

Podpisze się pod tym co napisał creep. W swojej wypowiedzi zawarł wszystko...
    NIKON

Domyślnie

Zdecydowanie wybieram dwójkę - najlepiej w ciemniejszych tonacjach (nie tylko niebo - cały kadr).

Uprawnienia umieszczania postów