Witam. Szukam jakiegoś futerału na ramie aby zmieścić d90 wraz z gripem bez odkręcania go. Szukałem na allegro ale ciężko znaleść. Jeśli ma ktoś taki to prosze o jakieś info.
Szukaj
Witam. Szukam jakiegoś futerału na ramie aby zmieścić d90 wraz z gripem bez odkręcania go. Szukałem na allegro ale ciężko znaleść. Jeśli ma ktoś taki to prosze o jakieś info.
Nie wiem co masz na myśli pisząc futerał, bo każda większa torba foto zmieści body z gripem. Jeżeli chodzi o kaburę to sprawdź ThinkTank Digital Holster 40 v2.0. Może być trochę za duża, ale 20 będzie raczej za mała patrząc na wymiary.
Rozejrzyj się jeszcze za Lowepro Inverse 100 AW - z założenia jest to torba biodrowa, ale ma też możliwość zamocowania paska na ramię. Mieści na styk D90 z gripem i zapiętym kitem 18-105 + 1 dodatkowy średniej wielkości obiektyw lub lampa.
D7100 + S10-20 + N18-105 VR + N50/1.8D + N70-200/4 VR + T100/2.8 + SB-800
Strona domowa Galeria dofsimulator.net
O to mi chodziło ThinkTank Digital Holster 40 v2.0 ale ciężko do kupienia w PL. Nie chodzi mi o torbę bo taką posiadam ale o futerał na ramie. Może masz coś jeszcze?
Ja do d90 z gripem, używam LOWEPRO TOPLOADER PRO 65 AW. I bardzo sobie chwalę. Jest kilka modeli Toploader'a różniązych się głębokością, w zależności od wielkości obiektywu.
Może nie jest to taki kompaktowy futerał jak wspomniany przez Ciebie - ThinkTank, tylko bardziej torba, ale za to bardzo praktyczna.
Podobnie jak kolega wyżej posiadam LOWEPRO TOPLOADER PRO, tylko że wersję 70 AW, dodatkowo podczepiam etui na obiektyw. W futerale mieści się d90 z gripem z podpiętym 18-105 mm + 50 mm albo lampa sb-700, do podpiętego etui wkładam Sigmę 10-20 albo Nikkora micro 60 mm. W kieszonkach mieszczą się filtry, dodatkowy komplet baterii. Jest również dodatkowy pasek, który owijamy wokół bioder, wtedy torba się nie 'majta'. Jest możliwość dokupienia specjalnych dedykowanych szelek, wtedy torbę można nieść na klacie, co przy wędrówkach może być nawet przydatne. Na górskim szlaku widziałem gościa z dużym plecakiem, a z przodu z właśnie taką torbą (największa wersja) i jakoś dawał radę.
Podsumowując polecam tę torbę.
Do 65 AW też spokojnie zmieści się 18-105. Ja z powodzeniem nosiłem d90+grip+18-200. A jeżeli chodzi o szelki to jest to sprytny pomysł, chociaż przy dłuższych wędrówkach trochę niewygodny, bo mam wrażenie że torba na klatce piersiowej zwyczajnie podduszaMoże po prostu nie potrafię dobrze wyregulować, ale podczas kilku wyjazdów w góry z takim zestawem miałem takie odczucia. Wolę założyć torbę na pas biodrowy w plecaku - też jest taka opcja.
Zastanawiałem się na tymi szelkami, obawiam się tylko tego, że torba zasłoni mi nieco podłoże i zaliczę glebę na szlaku![]()
Skontaktuj się z nami