Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Spaprana robota

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    co innego nazwac cos barbarzynstwem i brakim szacunkku dla tradycji a co innego zbrodnia, piescia w twarz itp
    przynajmniej wg mnie przy czym uwazam ze jesli ktos np robi sos smietanowy i mu smakuje to nie ma w tym nic zlego do momentu gdy nie nazywa tego carbonara
    oj no przecież wiadomo, że nikt nikomu nie wyrwie szklanki z dłoni i nie wyleje whisky z lodem czy colą... po prostu ostentacyjnie się prychnie

z red label to troche poplynales. owszem zdarzalo sie pic i gorsze rzeczy Jakie?? ... z drugiej strony chcialbym cie zobaczyc delektujacego sie red label na czysto
    z trzeciej strony - nie kazdy ma super wysublimowany gust i gruby portfel by zaczynac konsumpcje od 30letniego glena
    na samą myśl o delektowaniu się red labelem moje serce truchleje

z czwartej - owszem pijam blendy z kostka lodu, single malty z odrobina wody i nie widze w tym nic zlego
    no jasne, że odrobina wody (najlepiej z tego samego strumienia co bierze destylarnia ) nie zaszkodzi czasem... sam ostatnio dolałem w celach degustacyjnych... bo jeśli whisky ma ok 60% i do tego 21 lat to jest to całkiem sensowny pomysł aby wydobyć wszystkie smaki nie paraliżując kubków smakowych...

whisky on the rocks to wymysl szkocki. amerykanie zastapili kamyki kostkami lodu i spopularyzowali ten sposob picia. podbnie jak pizze hawajska z ananasem i pare innych ciekawych wynalazkow
    no dobra ale brytyjscy oficerowie popijali whisky on the rocks będąc w Indiach i innych tego typu koloniach... więc niech będzie, że dopuszczamy takie spożycie w takich okolicznościach przyrody

ps. plyniemy offtopicznie i zaraz nas ktos pozamiata
    oj tam, to nie tylko zwykły off top a ma on wartość edukacyjną, zatem nikt się z pewnością nie obrazi... prawda?
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

kolega sailor ma typowe dla ludzi, jakby to moj szef powiedzial, z pewnej klasy spolecznej, spojrzenia na swiat i swoja osobe: "poniewaz ja tak robie zrozumiale jest, ze tak mozna a nawet trzeba robic"- prosze mnie zle nie zrozumiec- ja koledze sailor zazdroszcze- ja tez chcialbym umiec pic whisky z woda, coca cola, fanta, jogurtem, kefirem i herbata z cukrem, byc z tego dumnym i opowiadac o tym przygodnie napotkanym osobom. bardzo bym chcial i dlatego z przyjemnoscia czytam posty od kolegow sailor et consortes. pozdrawiam p.s. w visitors center glen grant distillery mialem przyjemnosc 7 lat temu, w czasie jednej z moich szkockich przygod, z milym panem zajmujacym sie na codzien produkcja tego zacnego trunku rozmawiac. mily ten czlowiek rezolutnie na moje pytanie o "sztuke mieszania whisky" powiedzial, ze gdyby whisky z woda (albo cola, albo kefirem) smakowala dawno by juz ja z woda panowie w rothes produkowali.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 07-04-2014 o 16:36
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    kolega sailor ma typowe dla ludzi, jakby to moj szef powiedzial, z pewnej klasy spolecznej, spojrzenia na swiat i swoja osobe: "poniewaz ja tak robie zrozumiale jest, ze tak mozna robic"- prosze mnie zle nie zrozumiec- ja koledze sailor zazdroszcze- ja tez chcialbym umiec pic whisky z woda, coca cola, fanta, jogurtem, kefirem i herbata z cukrem, byc z tego dumnym i opowiadac o tym przygodnie napotkanym osobom. bardzo bym chcial i dlatego z przyjemnoscia czytam posty od kolegow sailor et consortes. pozdrawiam
    mysle ze komentarz jest zbedny.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

alez skad kolego! cos w rodzaju "facet, k..a, ile ty masz lat?!" byloby bardziej niz na miejscu! ja czekam, ucze sie, chlone najlepszych! ja chce byc taki jak kolega! p.s. z ta nauka od kolegi, to oczywiscie zart byl: niczego sie nie moge od kolegi nauczyc. powodowany chrzescijanska miloscia blizniego, litoscia i wynikajacym z odebranego wyksztalcenia obowiazkiem niesienia kaganka oswiaty wyjasniam, ze zwroty: "cios piescia" i "policzek" to metafory byly, licentia(e) poetica(e) i wolty retoryczne- tlumaczyc co znacza uzyte przeze mnie zwroty juz nie mam sily, gdyz pisze lewa reka bo paznokcie prawej w ramach manicure sa wlasnie pielegnowane.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 07-04-2014 o 17:07
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Przepraszam, że się wtrącę....

najważniejsze z kim się pije, a reszta jest mało istotna.

Ostatnio przyszło uczcić pewną rocznicę szampanem, a że były tylko filiżanki............

osobiście uwielbiam koniak z lodem i czystą whisky....

Domyślnie

Puentując, pij i pozwól pic innym...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów