Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Nikon D40?

Domyślnie Nikon D40?

Witam.
    Zastanawiam sie nad kupnem lustrzanki.
    Miałam kilka razy w rękach i coś tam pstrykałam, ale własnej jeszcze nie miałam. Zastanawiam sie nad staruszkiem Nikon D40 ceny aparatu z kitem są bardzo dobre. Lecz nie wiem czy mi wystarczy te 6mpx. Chcę robić przeważnie zdjęcia ubrań ktore mam sporo na sprzedaż, jakieś "twarzowe" lub naturę. Są może jakieś własciciele tego aparatu i ocenią z nim pracę? Lub osoby coś co o nim wiedzą? Przykładowe fotki mile widziane z kitowym obiektywem najlepiej. Albo znacie jakiegoś taniego dobrego nikona? Tak do 550zł używanego już z obiektywem. Poooomożcie!

Domyślnie

Przyjemny sprzęt na dzień dobry (chociaż trzeba się naprzyciskać żeby zmienić cokolwiek), jeżeli nie masz zbyt dużych wymagań i pod dostatkiem światła. 6mpx mi przeważnie wystarczało. Tylko proponowałbym jeżeli kit to albo 18-105 (ale to powyżej budżetu raczej), albo może 18-70 (dłuższy, jaśniejszy, metalowy bagnet). 18-55 jest optycznie raczej kiepski. Warto byłoby w krótkiej perspektywie rozważyć jakąś tanią lampę z TTL.
    Dx + S + SB
    flickr

Domyślnie

Za 550zł możesz dostać D60 z 18-55VR. Jest lepszy od D40-stki - 10mpix i poprawione błędy starszego brata.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Zastanawiałam sie nad Nikon D60 ma funkcję czyszczenia matrycy no i te 10mpx ale czytalam na forach ze ta funkcja czyszczenia to tylko chwyt marketingowy. Patrzę tylko na tablicy i allegro i nigdzie nie znalazlam D60 z obiektywem za 550zł ;/ Znacie może inne stronki?

Domyślnie

Szukaj na allegro - czasami się zdarzają. Czyszczenie matrycy to marketing.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Zostaw sobie trochę kasy na lampę, bo polegniesz...
    Jak masz pojęcie i ustawisz sobie recznie swiatło to 100zł wystarczy.
    Jak musi za ciebie zadziałać automat to 300zl za wystarczajacą na początek błyskotkę.

Domyślnie

nie rozumiem...
    znaczy że lampa sie coś moze zepsuć? ;d

Domyślnie

Serdecznie polecam D40. Te 6 megapikseli zupełnie wystarcza do zdjęć na aukcje internetowe, na facebooka, do pokazania rodzinie na TV czy do normalnych wydruków. Mimo, że to lustrzanka, obsługa prosta do bólu, bez fajerwerków, problemów, kombinowania. Z przyzwoitym, nawet kitowym (N18-105) obiektywem nadal robi naprawdę świetne zdjęcia.

Trochę fotek do pooglądania: http://www.flickr.com/groups/23006027@N00/

Swoją drogą, patrząc na ilość wątków opisujących problemy z poszczególnymi modelami body, D40 to chyba jeden z najmniej awaryjnych sprzętów Nikona w historii.
    Ostatnio edytowane przez ecml ; 29-03-2014 o 19:49

Domyślnie

Dziękuje za opinie czekam na resztę

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecml Zobacz posta
    Swoją drogą, patrząc na ilość wątków opisujących problemy z poszczególnymi modelami body, D40 to chyba jeden z najmniej awaryjnych sprzętów Nikona w historii.
    Mechanizm naciągu lustra czasami się blokuje, ja bym polecał D3100, ale to już troszkę więcej kasy, również prosty w obsłudze a znacznie lepszy.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów