Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Nadia

Domyślnie

Piekne fotki, zaprezentowales bardzo wysoki poziom. Pozdro

Domyślnie

Te portrety są tak dobre jak twoje krajobrazy... Gratulacje.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Tak przyglądam się tym zdjęciom i zupełnie nie mogę zrozumieć zachwytu. Bez urazy, jak dla mnie (z całym szacunkiem dla dorobku!) fotografie mocno średnie. Pozwolę sobie na kilka uwag tak dla równowagi, bo często dużo lepsze prace otrzymują na tym forum wiele bardziej krytycznych komentarzy.

1. O ile mogę zrozumieć przepalenia w oknie, o tyle na dolnej części sukni już niekoniecznie. Po prawej ciemna plama ściany, która moim zdaniem mocno zaburza odbiór.

2. Trupia skóra, cięcie łokcia, za jasno -- spójrz, jak lewe ramie modelki zlewa się z tłem.

3. Zbyt jasno (LG), modelka znów nie jest odcięta od tła, płaskie światło -- chociaż odcień skóry o niebo lepszy niż powyżej.

4. Jedno z lepszych, kompozycyjnie OK, ale twarz modelki zdecydowanie zbyt mocno/kontrastowo doświetlona.

5. Światło znów nie całkiem opanowane (nieestetyczne cienie na twarzy modelki, zbyt mocno doświetlona dłoń).

6. A tutaj jakość nie pozwala na jakąkolwiek ocenę. Ciekawa kolorystyka, ale niewiele na fotografii widać.

Domyślnie

I o takie rady mi chodzi...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

2,3 i 4 -> na mój gust lekko przeostrzone (wydaje mi się, że wręcz zaczyna niszczyć cerę na 4-ce).
    1 i 6 -> moim zdaniem najładniejsze. Wcale mi nie przeszkadza błękitna ściana w 1, wg mnie daje dobrą przeciwwagę kompozycyjną dla bieli modelki.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów