Witam,
Tak na szybkości i w biegu z morza krokusów. Później coś tu jeszcze dorzucę.
Samsung EX-1
Szukaj
Witam,
Tak na szybkości i w biegu z morza krokusów. Później coś tu jeszcze dorzucę.
Samsung EX-1
"Nikon"
Jako komentarz do tego zdjęcia może posłużyć Twój podpis ze stopki.
Nommm trzeba było ostrzyć w nieskończoność, bo ten bokeh faktycznie nie powala, a nie bardzo wiedziałem co z tego wyjdzie na 1 planie jak przyostrzę w nieskończoność, czasu zbytnio nie było, ludzi mnóstwo, też trzeba było wyczekiwać, żeby nikogo w kadrze nie było![]()
"Nikon"
Żeby nie było niejasności - nie mam nic do bokehu, jakościowo jest OK, ale kompozycja leży. A jak już czytam takie tłumaczenia "nie było czasu", "ludzi mnóstwo", "trzeba było wyczekiwać" to przepraszam, ale odchodzi mi ochota na dalszą dyskusję.
...aaa no to ja do kompozycji nic nie mam, wręcz jestem zachwyconyJedyny ból to brak głębi na całym kadrze. No aleee, nie miałem czasu na testowanie i bawienie się w aptekarza.
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
"Nikon"
no i krzywo
Nikon D5100 | Nikkor 18-55 VR f/3,5-5,6 G | Nikkor 35 f/1,8 G
Zabawa w RAW'ki - też weź udział!
Krzywo? Hmmm mógłbyś to wyprostować na swoje oko, na moje oko do horyzontu jest 1:1, kwiatków czy drzew prostować nie będę, wiało niemiłosiernie![]()
"Nikon"
o krzywiźnie świadczą raczej krzywe pnie drzew![]()
No cóż... tylko krokusy są fajne![]()
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Pisze @przemson, że krzywo, mówię - wyprostuj na oko, bo ja tego nie widzę... cisza![]()
Na moje oko krokusy lecą w prawo (bo były pochylone), a drzewa są minimalnie przez wiatr nagięte w lewo..., ale nawet gdyby to była krzywizna na poziomie 0.01 - 0.05 radiana to czy to coś burzy w tym zdjęciu ? Przesada. No, ale czekam nadal na wyprostowanie tej fotki, bo ja faktycznie nie wiem... co by tu ruszać.
Z góry dzięki, pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 24-03-2014 o 08:57
"Nikon"
Skontaktuj się z nami