Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Krokusy 2014

Domyślnie Krokusy 2014

Witam,
    Tak na szybkości i w biegu z morza krokusów. Później coś tu jeszcze dorzucę.

Samsung EX-1

"Nikon"

Domyślnie

Jako komentarz do tego zdjęcia może posłużyć Twój podpis ze stopki.

Domyślnie

Nommm trzeba było ostrzyć w nieskończoność, bo ten bokeh faktycznie nie powala, a nie bardzo wiedziałem co z tego wyjdzie na 1 planie jak przyostrzę w nieskończoność, czasu zbytnio nie było, ludzi mnóstwo, też trzeba było wyczekiwać, żeby nikogo w kadrze nie było
    "Nikon"

Domyślnie

Żeby nie było niejasności - nie mam nic do bokehu, jakościowo jest OK, ale kompozycja leży. A jak już czytam takie tłumaczenia "nie było czasu", "ludzi mnóstwo", "trzeba było wyczekiwać" to przepraszam, ale odchodzi mi ochota na dalszą dyskusję.

Domyślnie

...aaa no to ja do kompozycji nic nie mam, wręcz jestem zachwycony Jedyny ból to brak głębi na całym kadrze. No aleee, nie miałem czasu na testowanie i bawienie się w aptekarza.
    Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
    "Nikon"

Domyślnie

no i krzywo
    Nikon D5100 | Nikkor 18-55 VR f/3,5-5,6 G | Nikkor 35 f/1,8 G
    Zabawa w RAW'ki - też weź udział!

Domyślnie

Krzywo? Hmmm mógłbyś to wyprostować na swoje oko, na moje oko do horyzontu jest 1:1, kwiatków czy drzew prostować nie będę, wiało niemiłosiernie
    "Nikon"

Domyślnie

No cóż... tylko krokusy są fajne
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Pisze @przemson, że krzywo, mówię - wyprostuj na oko, bo ja tego nie widzę... cisza
    Na moje oko krokusy lecą w prawo (bo były pochylone), a drzewa są minimalnie przez wiatr nagięte w lewo..., ale nawet gdyby to była krzywizna na poziomie 0.01 - 0.05 radiana to czy to coś burzy w tym zdjęciu ? Przesada. No, ale czekam nadal na wyprostowanie tej fotki, bo ja faktycznie nie wiem... co by tu ruszać.

Z góry dzięki, pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 24-03-2014 o 08:57
    "Nikon"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów