Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Nikon D5100

Domyślnie Nikon D5100

Witam. Jestem tutaj nowa . Od wczoraj jestem posiadaczka Nikon'"a D5100 ( na wstepie przepraszam za bledy, ale cos w klawiaturze sie scielo :/ ) . Chcialabym was sie poradzic co do robienia zdjec. Narazie moim modelem jest pies , kwiatki i roslinki. Jakies porady ?

( tutaj sama ostrosc regulowalam - nie wiedzialam, ze jest w ogole automatyczna )

Co o tym sadzicie ? Jak mi idzie, jak na 1 raz ? Powiem tylko, ze na kazdym z zdjec sama ustawialam ostrosc, nie wiedzialam jak ustawic automatycznie, ale juz wiem
    Musze sie jeszcze duzo nauczyc

Domyślnie

Pies jest jakiś niewyraźny. Pił coś ?
    Sony Ericsson K800I z kartą flash 1GB.

Domyślnie

Dlaczego ostatnio wszyscy pokazuja testowe zdjecia? I to z podpisem jeszcze zeby ktos nie ukradl?

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

I dlaczego nie w tym dziale.

A co do prad. Czytaj, ogladaj zdjęcia innych, fotografuj, dąż do doskonałości
    D90|T17-50 2.8|N18-105|S10-20|D610|N24-50 3.3-4.5|T28-75 2.8|N50 1.8|N35 1.8|S70-200 2.8|S70-300APO|SB900|2xSB600|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biniubak Zobacz posta
    I dlaczego nie w tym dziale.
    Nie ten dział, nie ta kategoria, nie to wszystko... ale forum się zgadza
    Sony Ericsson K800I z kartą flash 1GB.

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Koleżanko, witaj na forum.

Primo - zapoznaj się z regulaminem, niech się chce, ułatwisz wiele sobie i nam
    Secundo - forum to zbiór przydatnej wiedzy zdjęć. Jak się powinno robić zdjęcia psów możesz podpatrzeć tutaj http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=199585

Tertio - zapoznaj się z podstawowymi zasadami fotografii. Polecam zarejestrować się tutaj http://www.szerokikadr.pl/
    Jest tam bardzo wiele porad , ułożonych wg kategorii i poziomu zaawansowania.
    Trochę poczytasz, poeksperymentujesz i zaraz będzie widać efekty!

Domyślnie

Próbuj dalej bo to fajny aparat i można nim robić naprawdę piękne zdjęcia. Ale przede wszystkim to dużo czytaj i analizuj zdjęcia innych, bardziej doświadczonych forumowiczów.
    Nikon

Domyślnie

E tam
    Przesadzacie troche mz
    W wątku np o fuji znalezc można prawdziwe gnioty a wszyscy sie zachwycają...bo radocha jest ważna z focenia a nie technikalia...

Śmiało focisz i do przodu. Ale poczytaj tez jak inni radzą i instrukcje weź do ręki od aparatu.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Witaj Aniu. No to Ci się na początek dostało - nie tu, nie tak i nie..... Grunt, że masz dobrą puszkę, zapał do focenia i nauki i modela albo modelkę ( to shih-tzu?) no i za sobą pierwszy post na tym forum. Wszystkim się na początku dostało tylko niektórzy o tym już zapomnieli jak zaczynali.Na wszystkie albo prawie wszystkie pytania znajdziesz na forum odpowiedz a jak nie to pytaj. A foty zamieszczaj w odpowiednich działach. Powodzenia wytrwałości i dużo oszczędności ( hobby kosztuje)
    „Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie.”D-5100......

Uprawnienia umieszczania postów