Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Wyprawa nocna...

....Widok na Nowy Sącz
    Wiem, że nie mogę się równać z pracami tego typu, ale to tak na prawdę pierwsza moja fota tego rodzaju, więc mile widziane sugestie i uwagi.
    ***Zapraszam***

Pozdrawiam
    Janusz
    Ostatnio edytowane przez bajcy ; 18-03-2014 o 23:13

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Ciekawa praca, a próbowałeś przyciąć po lewej zarys drzew i odrobinę po prawej tam gdzie nic się nie dzieje żeby światła zajmowały większą część kadru? Oczywiście piszę to jako laik zupełnie nie znający tematu
    D700 | S15-30mm f/3.5-4.5 | N50 f/1.4D | N105VR | N70-300VR

Domyślnie

Moim zdaniem dół jest za mocno niedoświetlony. Całość na tym traci. Jeśli nie zależało ci na gwiazdach, których i tak praktycznie nie widać, to można było taki kadr wykonać trochę wcześniej. Ewentualnie znacznie wydłużyć czas ekspozycji.

Domyślnie

Zdaję sobie sprawę, że jest to zdjęcie nie rzucające na kolana, ba... nawet pewnie jakoś się nie podoba, chodziło mi po prostu o to, czy idę w dobrym kierunku. Co do dołu, to tam totalna ciemnica, lekka mgiełka i chmury zasłaniające księżyc, więc nie miało być skąd światła. No i najważniejsze, zapomniałem dłuższej ogniskowej, więc musiałem radzić sobie sigmą.
    Chciałem dół ciut wyciągnąć, ale jak wiadomo pasy z d7100 mi na to nie pozwoliły niestety...

Domyślnie

Nie ma czegoś takiego jak totalna ciemnica, jest tylko kwestia długości naświetlania. 5 minut i miałbyś zdjęcie jasne jak zrobione w dzień.
    A sigma 10-20 jest świetnym szkłem do fotografii nocnej.

Domyślnie

Mówiłem, żebyś wziął latarenkę, albo światłami w maluchu przyświecił
    A tak na poważnie, ...wg. mnie to całkiem fajny fot.
    Tych drzewek bym nie usuwał, no może (jak teraz patrzę) zdjął bym trochę tej poświaty niebieskiej.
    Ogólnie na TAK, choć wiadomo, mogę się mylić
    Nikon D7100 N18-105 VR N55-300 VR N35mm f/1.8G i kilka M42
    Więcej na ... D&S FOTO

Domyślnie

myślę, że połówka 0.3ND pomogła by zrównoważyć scenę. Na pewno bym spróbował, masz może coś takiego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -zahir- Zobacz posta
    myślę, że połówka 0.3ND pomogła by zrównoważyć scenę. Na pewno bym spróbował, masz może coś takiego?
    Niestety, jedyny filtr jaki posiadam, to polaryzacyjny

Uprawnienia umieszczania postów