Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Guma do żucia.

Oszczędny w słowach Awatar chester1608
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Arrow Guma do żucia.

Jest to jedno z moich pierwszych zdjęć, a zrobiłem ich niewiele.
    Mam 12 lat, dlatego zdjęcie nie jest ''DOSKONAŁE''

Z nudów zrobiłem to zdjęcie.

Zdjęcia wogle nie obrabiałem.

Przepraszam za nieciekawe tło, ale guma leżała na stole w kuchni...

Oceniajcie!
    Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.

Pozdrawiam.
    "Każdą pracę wykonuj, jakby miała ona być ostatnią w życiu." Marek Aureliusz

Domyślnie

Taki przepał, że aż oczy bolą od patrzenia.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Moja rada jest taka, żebyś wybrał sobie do fotografowania ciekawszy obiekt niż drażetka gumy do żucia na nieciekawym tle. Może wtedy cokolwiek poza tym, że wyszedł niemiłosierny przepał moglibyśmy powiedzieć. Mimo, że masz 12 lat nie widzę problemu, żeby poćwiczyć np. na roślinach. Bo pokazując coś takiego boje się, że nie będziesz traktowany poważnie
    Pozdrawiam
    D700 | D200 | N 10.5 + T 12-24 + T 17-50 + N 24-70 + N 50 + N 70-200 VR + S 100 Macro + SB-800 + 2xSB-24
    skifoto.pl

Domyślnie

zdjęcie jak telefonem komórkowym.
    Nikon D70s + Tokina 12-24 + sigma 24-60 + 55-200 VR + Tamron 200-400 +N 85/1.8 + SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikonmen Zobacz posta
    zdjęcie jak telefonem komórkowym.

moja "komora" robi lepsciejsze a na powaznie to IMHO jak chlopak ma 12 lat i zapal do focenia to niech probuje , no bo niby jak ma sie nauczyc ?
    |sprzęt dostarcza firma Nikon & Sigma|

Domyślnie

wiek to tylko liczby. idz za narciarzem
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Smile

Cytat Zamieszczone przez aTomek Zobacz posta
    Taki przepał, że aż oczy bolą od patrzenia.
    Wytlumaczcie mu lepiej co jest zle a co dobrze a nie dawajcie komentazy ktore mu nic nie pomoga

Cytat Zamieszczone przez mrozikulus Zobacz posta
    a na powaznie to IMHO jak chlopak ma 12 lat i zapal do focenia to niech probuje , no bo niby jak ma sie nauczyc ?
    Wg mnie powinien przeczytac jaks ksiazke o fotografi, wiedziec co to przyslona, GO, zloty podzial - znac regulki i umiec je lamac itp.

A poza tym polecam deviantart, pbase i inne serwery z fotami aby sobie poogladac i uczyc sie na nich !
    Nikt mnie nie rozumie ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TiTeUF Zobacz posta
    Wg mnie powinien przeczytac jaks ksiazke o fotografi, wiedziec co to przyslona, GO, zloty podzial - znac regulki i umiec je lamac itp.
    No to polecam tę lekturę:
    http://www.e-cyfrowe.pl/poradniki.php?id=715

Próbuj, ćwicz... i nie patrz jaką masz puszkę... każdą powinieneś zacząć robić dobre zdjęcia
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Eeeeh, chłopaki... ale się mądrzycie...
    Chłopak przychodzi do nas wierząc, że pomożemy mu wejść w świat świadomego fotografowania a wy takie oklepane teksty walicie...

Po pierwsze guma nie jest małociekawym tematem - guma może tylko zostać małociekawie zobrazowana.
    Kadr byłby lepszy gdyby umieścić to co ważne na złotych liniach (tu koledzy dobrze poradzili - poczytaj o tym trochę - słowo pisane nie boli). Dobrać lepszy czas bądź przysłonę bo faktycznie troszeczkę za mocno guma się naświetliła i wyprało szczegóły w światłach. Bardzo podoba mi się to co tworzy guma z odbiciem na blacie - może warto to było podkreślić właśnie przez zastosowanie złotego podziału? Tylko tyle i aż tyle a efekt od razu będzie lepszy .

I nie zrażaj się tylko rób zdjęcia i pokazuj innym - a na komentarze które nic poza pustą krytyką za sobą nie niosą lub wyglądają jak mądre (typu guma jest nieciekawym tematem i możesz nie być traktowany poważnie - narciarz nie obrażaj się ale myślę, że gdyby zdjęcie gumy wykonał Irving Penn nie powiedziałbyś, że temat jest małociekawy) nie zwracaj uwagi.

Pozdrawiam!
    Pojawiam się i znikam...

Oszczędny w słowach Awatar chester1608
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie Re : Guma do żucia.

Cytat Zamieszczone przez Imago Zobacz posta
    I nie zrażaj się tylko rób zdjęcia i pokazuj innym - a na komentarze które nic poza pustą krytyką za sobą nie niosą lub wyglądają jak mądre (typu guma jest nieciekawym tematem i możesz nie być traktowany poważnie - narciarz nie obrażaj się ale myślę, że gdyby zdjęcie gumy wykonał Irving Penn nie powiedziałbyś, że temat jest małociekawy) nie zwracaj uwagi.

Pozdrawiam!
    Dzięki.
    Faktycznie poczytam ten poradnik.
    Poproszę jeszcze o pomoc tatę.
    A zdjęcia będę robił dalej, bo chce i lubię, a zawsze trzeba od czegoś zacząć.
    Postaram się poprawić. Jak się uda to pokażę efekt.

Pozdrawiam WSZYSTKICH komentujących.
    "Każdą pracę wykonuj, jakby miała ona być ostatnią w życiu." Marek Aureliusz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów