Witam chciałbym sie dowiedzieć ile fuji ma zrobione zdjęć. W menu pisze tak NO OF PICTURE 14600. Te 146 jest z dużej litery 00 z małej. Proszę o porade
Szukaj
Witam chciałbym sie dowiedzieć ile fuji ma zrobione zdjęć. W menu pisze tak NO OF PICTURE 14600. Te 146 jest z dużej litery 00 z małej. Proszę o porade
Nikon D5100, Nikon AF-S [email protected], Nikon AF-S 18-55VR ,Nikon 18-105VR
Ma więcej niż 14600, a mniej niż 14700. Nówka sztuka.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Bo mam możliwość kupna za 1200zl tylko ze sprzedający informuje o 2 bad pixelach na jpg a w RAF ich nie ma wiec chyba nie ma sie czego bać?
To trochę dziwne z tymi badpixelami.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Powinno być chyba na odwrót że RAW ma a w JPG nie widać .. ale zależy czym te RAWy otwiera. 2 bady to tyle co nic![]()
Tak napisał sprzedający :
Dla formalności: dziś na prośbę osoby zainteresowanej , zrobiłem kilka zdjęć w trybie JPG+RAW. Na niektórych jpgach widać jeden lub dwa bad pixele. Nie ma ich na plikach raw. Jeśli komuś to bardzo przeszkadza to bad pixele można mapować w serwisie Fuji, w Nikonie chyba też. Przy okazji podkreślę, że pełne możliwości tego aparatu uzyskamy w dobrym świetle i w trybie RAW.
mirek79 - bierz, ten aparat daje mnóstwo radości z fotografowania. Z takim przebiegiem, to nówka jest. Będziepanzadowolony.
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
fajny sprzęt, jedyna cyfrzanka jaką trawię.
Tylko czy jak na taka ilosc lat to moze byc prawdziwa wartosc zrobionych zdjec. Obecnie mam D200 ktory ma 160tys za soba i niesprawny AF-S dzialam na AF-C. W sieci czytalem ze mozna wgrac soft i ominac liczbe zdjec w nikonie. Tzn zmienic wartosc, niechcialbym wtopic.
Myśle ze jest to możliwe, że po kilku latach aparat mimo wszystko nie był dużo eksploatowany. Choć dobrze jest to źródło jakoś potwierdzić. Moje fufu ma teraz 40300 kupiłem nowe w 2008 roku ... Od 2009 roku uzywałem głównie 2xd700 a fufu leżał. Od czasu do czasu był używany w studio bądz przy zdjęciach portretowych .... I mimo ze nadal zarabiam pracujac na d700 mimo że do streeta używam x100s to fufu S5 nigdy nie sprzedam![]()
Skontaktuj się z nami