Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie moje pierwsze foto

1 próbne foto wykonane aparatem Nikon d5100

Domyślnie

Jesteś pewien/pewna, że próbnymi fotami warto się dzielić z nami? Czy uważasz, że jest na tym zdjęciu coś co może kogokolwiek zainteresować?

Domyślnie

ok nie bede umieszczac, pozdrawiam

Domyślnie

ot Patry, zabiłeś artystyczną duszę
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Hmm... dobra rada... poznawaj aparat (D5100 ro fajna sztuka) i za jakiś czas coś tutaj wrzuć do oceny. Ja mam D5100 od roku i jakoś nie czuję się na siłach aby pokazywać pod ocenę swoje zdjęcia bo widzę ile przede mną jeszcze pracy...

P.S. Powyższe zdjęcie nadaj się do kosza. Sorki.
    Nikon

Domyślnie

panowie, ja bym proponował, skoro ktoś już coś zamieścił i prosi o komentarze, to nie pisać czy był sens fotę zamieścić ale napisać co w niej poprawić, w końcu po to jest forum
    Po pierwsze brak ostrości, lub z nią jest cosik nie tak
    Po drugie błyskasz fleszem wbudowanym i to ze zbyt bliska że nawet nie ogarnął ci całej fotki
    Jak koledzy wyżej pisali, rób zdjęcia, potem je analizuj i wyciągaj wnioski, patrz na swoje zdjęcia krytycznie i doszukuj się tego co ci się w nich nie podoba
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

no pocieszające bardzo S4INT lepiej siedzieć cicho jak się nie ma nic do powiedzenia
    Nikon i chroniczny brak kasy

Domyślnie

Swego czasu podchodziłem do takich publikacji z wielką dozą tolerancji i starałem się rzeczowo i delikatnie wypisać i opisać autorowi wszystkie błędy. Ale na bogów, ile można! Niech autor wysili się trochę, poczyta instrukcję aparatu i trochę o podstawach foto. Najłatwiej wrzucić do sieci i mieć odpowiedź podaną na tacy.

Wysłane z aparatu Samsung 36 Mpix
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek061964 Zobacz posta
    no pocieszające bardzo S4INT lepiej siedzieć cicho jak się nie ma nic do powiedzenia
    W takim razie zastosuj się do tego co napisałeś.
    Nie jestem od pocieszania, to forum tez do tego nie służy. Chociaż w sumie ostatnio mam inne wrażenie, co kto nie wrzuci to trzeba cmokać, poziom zdjęć w niektórych działach też poleciał na łeb, teraz byle fota poprawnie naświetlona i trafiona z ostrością to już coś "super". Przykre.
    Co można napisać o tym zdjęciu oprócz tego, że jest? To próbna fota, autor chyba specjalnie się nie zastanowił po co wrzuca to zdjęcie. Rozumiem radość z nowego sprzętu, ale następnym razem zalecam chociaż minimum pomyślunku przy ładowaniu kolejnych mb cyfrowych smieci do sieci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Nie jestem od pocieszania, to forum tez do tego nie służy. Chociaż w sumie ostatnio mam inne wrażenie, co kto nie wrzuci to trzeba cmokać, poziom zdjęć w niektórych działach też poleciał na łeb, teraz byle fota poprawnie naświetlona i trafiona z ostrością to już coś "super". Przykre.
    pisalem o tym jakies 5 lat temu. od tego czasu nic sie nie zmienilo. wroc, zmienilo sie. jest coraz gorzej, coaz mniej dobrych fot, coraz wiecej przypadkowych pstrykow i coraz wiecej roszczeniowych postow typu "powiedzcie jak to zrobic albo siedzcie cicho"
    czy jest na to rozwizanie? raczej watpie - bo nie ma checi do tego.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów