Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Akurat kupiłeś przyzwoitą lampę - będziesz z niej zadowolony. Ja jadę na trzech manualnych YN560-II (ale najczęściej używam dwóch). Do tego wyzwalacze RF603N, statywy na parasolki, blendy, jakiś softbox i się "wyrabiam"
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lopi777 Zobacz posta
    Ja otwieram firmę komputerową i w tej dziedzinie jestem niekwestionowanym fachowcem :P
    Fotografia jest moją pasją dlatego chcę wydzielić część lokalu na zdjęcia na razie identyfikacyje. ...................
    Dlaczego tego nie napisałeś w pierwszym poscie ? Całkiem inny byłby odbiór tematu.

Nie pomogę Ci niestety w Twoich rozterkach dot. studia , ponieważ nie znam się kompletnie na tym. Forumowi koledzy zapewne dużo niejasności Ci rozświetlą.
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 15-03-2014 o 20:16

Domyślnie

Czy miałeś nadzieję, że postawisz jedną lampę, tego halogena, a automatyka zrobi całą resztę? Niestety, tu musisz liczyć na swoje umiejętności a nie na automatykę.
    Sugestię co kupić już masz: jakaś tania cyfrówka (nawet stara, używana za 100-200), dwa źródła światła (czasem przydaje się trzecie-tło).
    Chyba kilka razy ktoś Ci robił takie zdjęcia, więc wiesz jak są ustawione lampy. Podpowiedź z praktyki: światło do tych zdjęć jest "mało ważne", jeśli spełnia wymogi formalne (równomierne, dość miękkie). Ważniejsza jest reszta, czyli odpowiednie ustawienie klienta, odpowiednie zrobienie zdjęcia, tak, aby zdjęcia się spodobały - wtedy będą Cię polecać. Jeśli zdjęcia będą wyglądały jak z kartoteki policyjnej nie licz na to, że ktoś poleci Twoje usługi znajomym.

Domyślnie

Dwie żarówki błyskowe, dwie parasolki, dwie oprawki do tych żarówek, dwa statywy, białe tło najlepiej papierowe i można zaczynać przygodę z fotografowniem w ministudio. Dla takich potrzeb jakie wymieniłeś w zupełności wystarczy a i pieniądze nieduże.
    Ostatnio edytowane przez jarek5555 ; 09-04-2014 o 21:40
    Z6, 24-70/4s, D500, N24-120, N17-55, N70-300 VR, Tamron 70 200 2.8 G2, Sigma 35mm F1.4 ART SB-900, RAYNOX MACRO DCR- 250.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów