Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie BMW Z4 Ac Schnitzer

Kolejna motoryzacyjna próba tym razem powinno być lepiej

Domyślnie

Jak z gry! Super
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

dla mnie super !
    NikonyD850, Z6, D810, i cała szklarnia...

Domyślnie

Mało foto dużo post-procesu Do mnie nie gada ten "render".
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

A gdzie czerwien za szybami? :P
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Nieźle, czym świecone?
    Widać duży skill i duży wkład w postprocess.
    Ale czy to coś złego?
    Bądźmy szczerzy, fotografia motoryzacyjna jest w dużej części tworzona w ps.
    Ostatnio nawet obserwowałem strony światowej rangi fotografów jak np. Webb bland i powiem szczerze, że bez obróbki ich zdjęcia nie są niczym wspaniałym.
    Czy jest to więc fotografia czy już grafika?
    Trudno powiedzieć, ale na pewno w innym kierunku ten typ fotografii nie pójdzie.
    (Mowa oczywiście o typowej fot. Reklamowej, bo np. Foty PESa wymiatają bo są naturalnie piękne)

Domyślnie

Szacun za umiejętności w PS, ale to już jest plastik-fantastik. Chyba lekko przesadziłeś No i tej czerwieni za szybami faktycznie brakuje - rzuca się to w oczy od razu.
    Syr1us - masz po częsci rację, ale foty reklamowe aż tak przebajerowane nie są - to wylgąda jak virtual tuning, albo rzeczywiście kadr z gry - Forza 10
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Niby fajnie ale...

1. ta ciemna plama na drzwiach niepotrzebna
    2. niby prosto, ale krzywo (cala sciana za fura i kafle pod nia wala sie az milo)
    3. jasna kreska na slupie z lewej mnie drazni
    4. wyciagnalbym odrobinke mocniej nerki
    5. ta plama swiatla z lewej tez mi przeszkadza...
    6. brak czerwieni za szybami = turbo niedorobka

Ogolnie widac duze umiejetnosci, mam nadzieje ze zobaczymy wiecej Twoich zdjec tutaj.

Co do CGI - bez tego nie istnieje dzisiejsze fotomoto z wysokiej polki, chociaz znam taka firme, ktora chca jak bardziej 'normalne' zdjecia (no moze miiiikroobrobka, bo tak )...

Domyślnie

Kiedyś jarały mnie zwykłe zdjęcia samochodów ale przestało mi to wystarczać, normalne zdjęcie może tak na prawdę zrobić każdy i to z małym nakładem pracy. Takie zdjęcia jak powyżej wymagają trochę gimnastyki czy to w photoshopie jak i przy samym wykonywaniu zdjęć pod obróbkę. Zaczynając od tego że cyka się takie zdjęcie 20 minut (jest to robione i tak za szybko ale czas nas często goni i jest późno w nocy) kończąc na tym że nie można nawet delikatnie przestawić statywu bo wszystko szlag trafia. W dodatku wygląda to tak że ja stoję przy aparacie i cały czas dyktuję osobie trzymającej lampę błyskową jak ma być ustawiona sugerując się tym jak światło "opiera się" na samochodzie.

Argument że dużo post processu trochę mnie dziwi bo jednak jak dobrze nie wykona się podstawy pod post process czyli samych zdjęć to nie zawsze da się ze wszystkim wyjść w photosopie (przynajmniej ja nie potrafię). Wymaga to odrobinę planowania

syr1us: Czy ja wiem czy duży skill :P moja obróbka nie jest idealna i dużo błędów popełniam jeszcze. Lampa błyskowa: Fomei Panther 600 + softbox strip

SerU: dlaczego uważasz że to virtual tuning? widać tam gdzieś nieumiejętnie wklejony pakiet zderzaków? auto jest takie jakie jest nic w nim nie zmienialiśmy poza serwisem . A co do tego że foty reklamowe nie są przebajerowane to bym się kłócił (http://www.fredericschlosser.de/#/falken-motorsports/)

Już na przód piszę że nie chcę tutaj atakować nikogo kto lubi inny typ zdjęć po prostu tłumaczę

Domyślnie

Żebyśmy się zrozumieli, mnie najnormalniej w świecie tego typu zdjęcia nie kręcą. Zdaję sobie sprawę z nakładu pracy, planowania, potrzebnych umiejętności etc etc. Tak czy siak dla mnie to ma autentycznie mało wspólnego z fotografią. Z drugiej strony, nie siedzę w tym rynku i też takiego planu nie mam, ja cykam dla zabawy i to nie jest mój zawód takie trendy, takie oczekiwania zleceniodawców to i takie produkty
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów