Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

W swoim kompie mam kilka dysków i na każdym inny rodzaj danych: muzyka, zdjęcia, filmy. Jak jeden padnie to nie tracę wszystkiego na raz i odzyskiwał danych z kopii jest szybsze bo nie muszę ponownie kopiować kilka TB z dysku zewnętrznego. Oprócz tego mam oczywiście 2 dyski zewnętrzne na kopie najważniejszych danych.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Tak marginesie na przyszłość rób kopie danych na kilku nośnikach to nie będziesz musiał się męczyć z odzyskiwaniem
    No nie .... Wiadomo, że mam jeszcze kopie. Jestem wychowany na porządnych zasadach .

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Ostatecznie dysk podpięty w kieszeni przez USB i leci odzysk danych.

Jak na razie idzie koszmarnie wolno, ale dane się odzyskują.

W dysku nie udało mi się wszelkiej maści programami odzyskać ani partycji, ani MBR, ani innego wymyślnego ustrojstwa.

Jak uda mi się odzyskać dane - napiszę czym. Program dość popularny, ale jeszcze się wstrzymam z podaniem nazwy, aby nie pojawiał się w wyszukiwarce.

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi.
    Niestety odzysk programem TestDisk szedł na tyle wolno, że było to pozbawione sensu. Przerwałem.

Natomiast nie mam pomysłu w jaki sposób go sformatować, bo:

- nie jest widoczny w Komputer czy Eksplorator
    - w zarządzaniu dyskami widnieje jako "niezainicjowany" z nieprzydzielonymi 297 GB. Inicjowanie na MBR wywala komunikat Błąd Danych (CRC) i nie udało mi się żadnym popularnym programem dokonać czegoś sensownego.

Chyba pójdzie utylizacja chociaż nie lubię odpuszczać nierozwiązanego tematu, no .... chyba, że tego nie można rozwiązać .

Domyślnie

Ja takie rzeczy załatwiam tym. Trzeba jednak uważać przy instalacji żeby nie zatwierdzić doinstalowania jakiegoś badziewia.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    No nie .... Wiadomo, że mam jeszcze kopie. Jestem wychowany na porządnych zasadach
    Skoro masz kopię to jaki sens ma ta cała zabawa? Kup nowy dysk bo ten i tak jest do wyrzucenia.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Skoro masz kopię to jaki sens ma ta cała zabawa? Kup nowy dysk bo ten i tak jest do wyrzucenia.
    Po pierwsze nie napisałem , że to są moje dane i mój dysk

Swoich danych mam kopie, cała ta zabawa dotyczy dysku mojej siostry.

Poza tym człowiek uczy się całe życie, dodatkowo jestem osobą , która jak coś zacznie to lubi kończyć.
    A tu nie mam wewnętrznego przekonania, że nic już nie uda się zrobić.

T&T - dzięki za programik. Niestety cały czas wyrzuca mi błędy.

Próbowałem odzyskać MBR - bez powodzenia
    Próbowałem odzyskać partycje - bez powodzenia
    Próbowałem po prostu utworzyć partycję - bez powodzenia

Mam taki komunikat, którego nie mogę przeskoczyć:
    "The operation did not complete because media is write-protected"

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów