Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
    C_K
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    ale zdajesz sobie sprawe, ze to co piszesz to totalny bezsens? kazdy moze Ci podac dowolne 3 liczby... myslisz ze to w czyms pomoze? zupelnie nie ogarniasz tematu, wiec nie oczekuj, ze ktos cos sensownego napisze i poradzi. jest tylko jedna metoda - solidna kalibracja monitora, choc poza paroma modelami laptopow taka operacja i tak nie ma sensu i tak.
    przeczytaj co napisalam a potem pomysl. Przeciez pisalam ze wiem, iz to inne matryce i nie powinno u mnie dzialac a mimo tego poprawilo mi się i to zdecydowanie. Cud ? Więc moze jednak ma sens skoro przypasowało mi kogos ustawienie. Widcznie 90% matryc w tanich produktach to ten sam bubel jednej jakosci o jednych ustawieniach.

Domyślnie

w sumie dobra metoda... jak mnie bedzie bolala glowa to se przy.... mlotkiem w kolano. jak mnie przestanie bolec od tego glowa to znaczy ze pomoglo... cud?

Domyślnie

córciu kochana otwórz sobie tę stronę w jednym oknie
    http://www.lagom.nl/lcd-test/white.php
    w drugim tę
    http://heima.olivant.fo/~styrheim/to...al/moncal.html
    dla sztuki możesz jeszcze otworzyć w trzecim oknie
    http://www.lcdreviewz.com/GammaCorrection

szuraj suwakami gamma dla poszczególnych kanałów tak aby gamma zlewała się na 2.25 potem skocz do okienka white test i zobacz czy widzisz wszystkie sektory łącznie z 254.
    Jak nie widzisz to poszuraj kontrastem aby zobaczyć tak aby krok więcej powodowało zanik sektora 254.
    Jak tylko pojawi się sektor 254 przejdź do gamma i zobacz czy się mocno rozjechało. Czasem nie uda się ustawić
    równo także dla PC MODE mogą się zlewać nawet kwadraty do 2.4
    Jak się pobawisz to zatrybisz o co kaman. Im większe nasycenie kolorów tym konieczny mniejszy kotrast aby widzieć wszystkie sektory na white test.
    Tym nie zmienisz LUT table ale możesz metodą kolejnych przybliżeń ustawić prawidłowe gamma i kontrast aby wyświetlać jakkolwiek akceptowalnie to co czynisz/widzisz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Córka_Kleofasa Zobacz posta
    przeczytaj co napisalam a potem pomysl. Przeciez pisalam ze wiem, iz to inne matryce i nie powinno u mnie dzialac a mimo tego poprawilo mi się i to zdecydowanie. Cud ? Więc moze jednak ma sens skoro przypasowało mi kogos ustawienie. Widcznie 90% matryc w tanich produktach to ten sam bubel jednej jakosci o jednych ustawieniach.
    Poprawiło się bo ekran jest teraz bardziej czerwony niż niebieski jak był fabrycznie ? A jak ktoś ma laptop z czerwonym i zmieni na niebieski i stwierdzi, że mu się poprawiło to też ma racje ?
    Niestety, u Ciebie się tylko *zmieniło*. Nie poprawiło. To są różnice ale jeżeli są dla Ciebie akceptowalne to ok, ważne abyś Ty była zadowolona, przecież o to tu w tym chodzi.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów