Jesli tak wyglada D2X to moze nastepca D100 bedzie rownie ciekawy, a to juz powinna byc polka cenowa do przejscia dla wiekszosci z Nas
No i jest tez nowy F6 tez bardzo przyjemnie wyglada.
Szukaj
Canon pewnie walnie jakiegos 1Ds mkII FF 14...16 mpix za 8 tys $![]()
F6 strasznie przypomina F100.. myslalem ze zrobia cos na wzor F5'tki czyli korpus z jednego odlewu - chociaz takie rozwiazanie tez nie oslabi konstrukcji aparatu.. wystarczy spojzec na eos'a 1v
jak narazie ceny lustrzanek pro to granica nie do przeskoczenia.. przynajmniej dla mnie.. chociaz modele wczesniejsze mozna na ebayu dostac juz za nieco ponad 2tys $
przy takiej tendencji cenowej, mysle iz niedlugo powinien wyjsc aparat pokroju F100/EOS'a 3 w wydaniu cyfrowym ... bo mi brakuje maszynki z tego segmentu.. wszyscy czekaja na canonowskiego 3D .. ale nie wiadomo czy sie doczekaja
co do odpowiedzi canona na ten ruch nikona.. to nie wiem czy jest sens takiego posuniecia
jest 1DmkII ktory oferuje swietne parametry, 8mln pixeli (vs 4 w D2H np.) ... no i ten mnoznik... mam cicha nadzieje ze canon z niego nie zrezygnuje szybko.. i wyda wiecej takich lustrzanek... bo nie mam zamiaru przesiadac sie na inne body z klatka formatu APS
Jesli chodzi o Canona to 95% pro fotografow to jednak 1D/1DII
masz racje, 1ds jest uzywany przede wszystkim w studiu oraz w czasopismach kobiecych i budowlanych, gdzie fotografuje sie wnetrza - a tam szeroki kat jest niezbedny... zas 11mln pixeli .. no wiecie sami
pytanie tylko - czy canon potraktuje d2x jako konkurencje dla dla 1dmkII czy raczej to oleje i obnizy delikatnie cene na 1ds?
Wlasciwie to sadze ze polka miedzy klasa 20D czy nowym Nikonem, nastepca D100 nie jest az tak konieczna. Faktycznie jednak nowe puszki pro maja wiele interesujacych funkcji mozliwych do zaimplementowania w klasie oczko nizszej, ze moze warto byloby taki segment uruchomic. Mysle ze z powodow marketingowych nie doczekamy sie predko takich korpusow... Niestety.
Sadze ze na pewno potraktuje jak konkurencje, z tym ze jakis czas te dwa korpusy powalcza rownolegle. Nie wierze w to ze plany Nikona nie byly znane Canonowi wczesniej...pytanie tylko - czy canon potraktuje d2x jako konkurencje dla dla 1dmkII czy raczej to oleje i obnizy delikatnie cene na 1ds?
A ja mysle ze beda sie pojawiac stopniowo wraz z zawezeniem oferty korpusow tradycyjnych. (F100 i F5 wycofano z produkcji..zastapiono je jednym F6)
Skontaktuj się z nami