Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zebra Tower

Domyślnie Zebra Tower

Jeden kadr, wkrótce coś jeszcze dorzucę. Osobiście wkurza mnie ta latarnia (ale nie mogłem się przesunąć, bo pierwszy plan by mi uciekł ) oraz ciemne odbicie budynku obok...

Ostatnio edytowane przez ~lxs ; 06-03-2014 o 17:54
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Mi się podoba
    Nikon D5100 | Nikkor 18-55 VR f/3,5-5,6 G | Nikkor 35 f/1,8 G
    Zabawa w RAW'ki - też weź udział!

Domyślnie

Dzięki za wizytę, no to jeszcze jedno.

| FB | BLOG |

Domyślnie

Dobre oba, bardziej podoba mi się chyba jedynka, jest bardziej "gęsta", ładnie na dole kadru ułożyłeś strzałki i światła samochodów.

Domyślnie

Z tych dwóch bardziej pasuje mi spójna i lepiej ułożona jedynka, chociaż krawężnik w LD mogłeś usunąć, trochę rozprasza. Usunięcie tej latarni też w zasadzie nie powinno sprawiać problemów - chociaż mi akurat ona nie przeszkadza.
    Ciekawie zakombinowałeś z balansem bieli, oryginalne złoto elewacji wpadające w różo-czerwienie nawet ładnie się komponuje.
    Na dwójce wrażenie psuje bałagan na brzegach kadru, no i szkoda że te światła urywają się w tym miejscu w którym się urywają... Myślę że gdyby samochód dojechał bliżej prawej krawędzi, byłoby lepiej.
    Wygląda na to że wypisałem sporo minusów, ale nie przejmuj się, to takie tam drobne uwagi - ogólne wrażenie jest pozytywne.

Domyślnie

Dzięki za odwiedziny i rzeczowe komentarze, absolutnie się nie obrażam W sumie czuję niedosyt po tych zdjęciach, raz że się spieszyłem bo byłem w drodze na pewien event, dwa że pogoda nie taka jak bym chciał (sorry, taki mamy klimat ). Przy kolorach faktycznie trochę pokombinowałem, sam nie wiem czy to wyszło zdjęciom na dobre... Na pewno odwiedzę jeszcze parę razy Rondo Jazdy Polskiej w lepszych warunkach, bo jest tam kopalnia kadrów... Te zdjęcia traktuję raczej jako poglądowe - sam nie jestem do nich przekonany, szczególnie w obróbce mi coś nie pasuje (ale nie potrafię określić co, po prostu efekt końcowy nie podoba mi się wizualnie).
    Co do 1 kadru - dało się tak stanąć żeby wpasować budynek pomiędzy 2 latarnie z lekkim zapasem, ale wtedy traciłem strzałki - pierwszy plan stawał się strasznie nudny.

A głównym sponsorem świateł było ZTM, za co serdecznie dziękuję
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Bardzo znajomo wyglądające kadry... Myślę, że są dobrze wykombinowane biorąc po uwagę ilość latarni w tym miejscu. Bloki w tle nie rzucają się w oczy tak jak... kiedy byłem tam ostatnio może się oddaliły. Ciekawa obróbka, do której pasowała by bardziej mroczna pogoda, jakieś chmurki w tle czy coś... ZTM daje bardzo dobre rezultaty, chociaż mój ulubieniec to Volvo XC90
    aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Domyślnie

2 mniej mi się podoba ze względu że mocno ciąży lewa strona kadru. Cenrtalnie ułożony budynek i skupienie świateł po lewej stronie przeszkadza. Ale 1 ekstra.
    Nikon D5100 | Nikkor 18-55 VR f/3,5-5,6 G | Nikkor 35 f/1,8 G
    Zabawa w RAW'ki - też weź udział!

Domyślnie

Dzięki za odwiedziny
    pszemson - zgadzam się w pełni co do 2-ki, mam też pionowy kadr z tego samego miejsca i jest dużo lepiej wyważony. Ostatnio prawie same piony robię, chciałem spróbować czegoś poziomego i jest po prostu gorsze.
    Jeszcze co do latarni - szkoda że na 2-ce są już zaświecone, na 1-ce jeszcze nie są a robiłem chwilę wcześniej
    Ostatnio edytowane przez ~lxs ; 07-03-2014 o 21:52
    | FB | BLOG |

Uprawnienia umieszczania postów