Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Używane D1

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

widze, że też przeczytałeś review Phila Niestety, z 2,62Mpix - a właściwie z pseudo-2,62Mpix (przeca to bajer!) dobrej odbitki 20x30 zrobić sie nie da - wynikowo daje toto rozdzielczość 166dpi czyli już na wstepi b. mało, a do tego mydełko z AA... Z konwersją kolorów jest zaś taki problem, że to cholerstwo w którym D1 pracuje to dokładnie nie jest NTSC 1953, i ta konwersja konwertuje kolory z bardzo złych na złe. No i jeśli chodzi o te paseczki, to osobiście nie wierze, żeby dało sie coś takiego usunąć bez kompletnego rozmydlenia obrazu.

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto
    Kielce/przebywam w stolicy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    widze, że też przeczytałeś review Phila
    no jasne . staram się dowiedzieć możliwie dużo.

Niestety, z 2,62Mpix - a właściwie z pseudo-2,62Mpix (przeca to bajer!) dobrej odbitki 20x30 zrobić sie nie da - wynikowo daje toto rozdzielczość 166dpi czyli już na wstepi b. mało, a do tego mydełko z AA...
    tak uważasz? skoro tak, to chyba kilka sampelków sobie wywołam w A4 i zobacze czy mi osobiście taka jakość będzie odpowiadać .

Z konwersją kolorów jest zaś taki problem, że to cholerstwo w którym D1 pracuje to dokładnie nie jest NTSC 1953, i ta konwersja konwertuje kolory z bardzo złych na złe. No i

proglem jest zaś jeszcze inny - jestem kompletnym daltonistą i nie widze takich niuansów .

jeśli chodzi o te paseczki, to osobiście nie wierze, żeby dało sie coś takiego usunąć bez kompletnego rozmydlenia obrazu.
    podobno nikon capture sobie nieźle z tym radzi

Tutaj sampelek z iso 1600, nie jest tak zle

[ Dodano: Nie 31 Lip, 2005 ]
    Właśnie znalazłem rewelacyjny filtr Band Aide . ISO 1600 jest czyściutkie z niewielka utratą szczegółów.
    Look ma, no camera!

Nie zapomnij dodać swojej grupy fotograficznej do forumowej mapki!

Domyślnie

A masz jakieś D1 na oku że taki jesteś na niego spalony? To jest zaj....sta rzadkość, ja sam tylko raz widziałem toto na Allegro...

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto

Domyślnie

A masz jakieś D1 na oku że taki jesteś na niego spalony? To jest zaj....sta rzadkość, ja sam tylko raz widziałem toto na Allegro...
    mam

po wielu miesiącach rozmyślań postanowiłem odłożyć plany kupna d50 na rzecz D1 właśnie i niedługo potem okazało się, że jest jeden do nabycia u mnie w mieście . dlatego chce w miare szybko podjąć decyzje.

btw - d50 a d1... niebo a ziemia, a d1 tańszy . pozatym - zadałem pytania w pierwszym poście na które dalej nie ma odpowiedzi (o tym na co uwage zwracać). jeśli ktos wie, niech napisze .
    Look ma, no camera!

Domyślnie

realistycznie na sprawe patrząc, nie doczekasz sie. Zapytaj lepiej na forum D1/D2/D100 na dpreview.com

Kaleid
    Gość

Domyślnie

A ja powiem inaczej...duzo łatwiej dostac uzywane D1h....lepszy od D1, i zupelnie uzywalne ISO6400 (tak tak, nie zartuje)

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto

Domyślnie

za ile? za 2000?

realistycznie na sprawe patrząc, nie doczekasz sie. Zapytaj lepiej na forum D1/D2/D100 na dpreview.com
    ale chodzi mi generalnie... bo np. przy zakupie używanego roweru patrzy się czy gripy nie są pościerane

patrze, oglądam i kurcze... gdyby się udało tanio wyrwać D1H też bym się długo nie zastanawiał. A ISO 6400 faktycznie rewelacyjne!
    Look ma, no camera!

Domyślnie

...tylko na yebayu D1ki można dorwać nawet po 300 dolców, a d1h chodzą już koło 800 dolków!

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto

Domyślnie

no właśnie... a prócz szumu i szybkości niewiele się różnią .
    Look ma, no camera!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów