Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Używane D1

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto
    Kielce/przebywam w stolicy

Domyślnie Używane D1

Planuje zakupić używanego D1... gdzie najlepiej takiego zakupu dokonać? Na co zwrócić uwagę przy sprawdzaniu stanu body?

[ Dodano: Pią 29 Lip, 2005 ]
    przy okazji pytanie: można do tego podpiąć np. Nikkora 18-70 DX? i ogólnie jak zachowuje się z obiektywami typu G.
    Look ma, no camera!

Nie zapomnij dodać swojej grupy fotograficznej do forumowej mapki!

Domyślnie

Ja nie wiem ile to może być warte ale może do kompletu weźmiesz ode mnie laptopa
    66 Mhz i 8 mb ramu (!!!) - w pełni profesjonalny w tytanowej obudowie (kosztował tyle co średniej klasy autko a ja chce jedyne półtora tysiąca

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Gdzie kupic? Ciezko powiedziec. Ten aparat byl swego czasu masowo uzywany przez fotoreporterow. Ciezko trafic na niezajezdzony model. Co to 18-70DX, nie ma zadnych problemow.

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto

Domyślnie

bardzo zachorowałem na to D1... po czym można najłatwiej poznać, że aparat był ciężko eksploatowany?
    Look ma, no camera!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ale dlaczego??? Przecież to strasznie wolny korpusik. Swego czasu to był full wypas, ale jak na dzisiejsze prędkości reakcji to już nie to. Fakt wygląd ma profesjonalny, ale nie dla wygląda się kupuje aparat. Tak przynajmniej myślę ja.

Domyślnie

Najwyraźniej moja ironia nie została do końca przez Ciebie zrozumiana - z aparatami jest jak z kompami - to co 5 lat temu było szczytem technologicznych możliwości i kosztowało fortune dziś jest o kant d*** rozbić.
    Jeżeli tak bardzo chcesz wejść w posiadanie korpusu z F5 nie kupuj podróbki - kup prawdziwe, nowe F5 (jakieś 950 usd w Cameta.com).

PS: jeżeli jesteś ekscentrycznym milionerem i nie wiesz co zrobić z pieniędzmi zapomnij powyższe - natomiast oferta z laptopem aktualna

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto

Domyślnie

wolny? na prawde? 4,5kl/sek, niskie szumy na iso 1600, pancerna budowa... a jak z AF, startem aparatu i innymi rzeczami? bo powiem szczerze że te 3mpix dla mnie są wystarczające
    Look ma, no camera!

Domyślnie

Na AF na pewno nie można narzekać

Natomiast pewnie lepiej poszukać D1x lub D1h, jako nowszych i o lepszych osiągach... Tylko oczywiście - kwestia przebiegu, profesjonalne korpusy mogą być dosyć mocno zużyte, nawet jeśli tego nie widać (migawka).

Domyślnie

Cahe, nie 3, tylko 2,5. Alpine miał zapewne na myśli nie tyle ilość kl/sek, ale czas reakcji np. na naciśniecie migawki, włączenie itp. Szumy na 800 i pow. są w tym aparacie potworne, westepuje wtedy ohydne paskowanie. Dodatkowo są problemy z kolorem - aparat produkuje dziwne kolorki z dominantą magentową, jakby w przestrzeni NTSC 1953.

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    Cahe, nie 3, tylko 2,5. Alpine miał zapewne na myśli nie tyle ilość kl/sek, ale czas reakcji np. na naciśniecie migawki, włączenie itp. Szumy na 800 i pow. są w tym aparacie potworne, westepuje wtedy ohydne paskowanie. Dodatkowo są problemy z kolorem - aparat produkuje dziwne kolorki z dominantą magentową, jakby w przestrzeni NTSC 1953.
    2.62 dla ścisłości ;]. dla mnie wystarczy, bo A4 z tego się zrobi. paskowanie (chyba się nazywa banding) - sprawdzalem, calkiem ladnie sie go usuwa w neatcie, no i nie jest taki tragiczny nawet przy ISO 3200) - btw. zna ktoś jakiś skuteczny sposób na jego usunięcie?
    startuje w <0.5sek, shutter lag podobno b. mały. zabarwienie można łatwo zlikwidować (konwersja profili z NTSC na sRGB).

po prostu poważnie się zastanawiam, bo można dorwać to body w cenie 2000zł
    Look ma, no camera!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów