Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: LR i akcje..

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie LR i akcje..

witam
    szybkie pytanko...wiadomo że w PS można sobie nagrać akcje która przed chwilą zrobiliśmy, jak to jest z LR? mogę sobie wgrać akcje i z nich póżniej korzystać, ale za cholerę nie mogę znaleźć opcji ..typu że robie obróbke, wszytskie akcje na pliku pojawiają się w historii..no i dalej problem bo nie wiem jak można teraz to zapisać i stosować dalej w późniejszym czasie do innych zdjęć..
    jest taka możliwość? ,z góry dziękuje za pomoc
    pozdrawiam Piotr
    D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600

Domyślnie

Nie ma akcji w LR.
    Tu nazywa się to presetem i jest to zapis obróbki. Można sobie wybrać, co ma być w takim presesie zapisane, a co nie.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

no dobra jak zwał tak zwał.. z rozpędu tak nazwałem, mam powgrywane trochę presetów, ale chciałbym swoje czynności na plikach również móc zapisać...
    właśnie obrobiłem fotke, w historii są wszystkie czynności związane z nią i jak teraz można to zapisać? kombinuje ..i nie mogę
    D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saron Zobacz posta
    no dobra jak zwał tak zwał.. z rozpędu tak nazwałem, mam powgrywane trochę presetów, ale chciałbym swoje czynności na plikach również móc zapisać...
    właśnie obrobiłem fotke, w historii są wszystkie czynności związane z nią i jak teraz można to zapisać? kombinuje ..i nie mogę
    Nie ma zapisywania "czynności" na plikach. Masz tylko zapis końcowy w postaci presetu i tyle.
    Kolejność obróbki w LR nie ma znaczenia, bo za każdym razem obraz renderowany jest od nowa z ustaloną przez Adobe kolejnością działań.

A zapisujesz przez naciśnięcie "+" przy presetach.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Nie ma zapisywania "czynności" na plikach. Masz tylko zapis końcowy w postaci presetu i tyle.
    Kolejność obróbki w LR nie ma znaczenia, bo za każdym razem obraz renderowany jest od nowa z ustaloną przez Adobe kolejnością działań.

A zapisujesz przez naciśnięcie "+" przy presetach.
    ok,teraz rozumiem,każdą czynność którą wykonam mogę zapisać jako np.końcowy efekt który chce sobie zachować w pamięci jako preset właśnie sprawdziłem ,działa dzięki za pomoc, szukalem zbyt głęboko a to takie proste ..
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów