Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Nissin i40

Domyślnie

Niedorobiony badziew.
    A mogłaby być dobrą lampą gdyby nie wytarły się zupełnie oznaczenia na pokrętłach regulacyjnych. Po niecałych dwóch latach, sporadycznego używania, napisy są prawie nieczytelne /wytarte/.
    Pisałem w tej sprawie do Nissin Polska, ale milczą jak przysłowiowy kamień.
    Widocznie nic nie maja do powiedzenia patałachy, ale mogliby przynajmniej odpisać.
    Napisałem także do Nissin Japonia, także nic nie odpowiedzieli bublarze.
    Bez tych czytelnych oznaczeń, posługiwanie się lampą jest bardzo utrudnione.
    Bezlusterkowiec Sony i kilka słoików

Domyślnie

Może wyślij im lampę, niech to naprawią w ramach gwarancji.

Domyślnie

Czytałem na forum zagranicznym, że te lampy miały wadę w postaci ścierających się napisów. Wymieniono gościowi na nowy egzemplarz. Myślałem że usunęli tą wadę...a tutaj w PL jest ta wada. Chyba polakieruję pokrętła lakierem przezroczystym do auta. lub bezbarwnym do drewna (ciekawe jaka przyczepność do plastiku). W ostatecznośni można zeskanować pokrętła i nakleić nalepki z oznaczeniami-wada: co pewien czas nową nalepkę naklejać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Niedorobiony badziew.
    A mogłaby być dobrą lampą gdyby nie wytarły się zupełnie oznaczenia na pokrętłach regulacyjnych. Po niecałych dwóch latach, sporadycznego używania, napisy są prawie nieczytelne /wytarte/.
    Pisałem w tej sprawie do Nissin Polska, ale milczą jak przysłowiowy kamień.
    Widocznie nic nie maja do powiedzenia patałachy, ale mogliby przynajmniej odpisać.
    Napisałem także do Nissin Japonia, także nic nie odpowiedzieli bublarze.
    Bez tych czytelnych oznaczeń, posługiwanie się lampą jest bardzo utrudnione.
    Witaj. Ciekawy jestem jak potoczyły się losy serwisu? Odezwali się? Ja na próbę pomalowałem 2 napisy lakierem do auta. Wyglada...dziwnie ale napis zabezpieczony przed zmyciem. Zastanawawiam się czy pokrętła sie polakierować.

Domyślnie

Witam!
    Odgrzebuję wątek, bo mi się ta lampka podoba (wielkość+ilość ustawień wyprowadzona na zewnątrz) i mam pytanie - czy ktoś używa z d7100 i d7200? jak się sprawuje automatyka ttl i wyzwalanie jako slave z aparatu?
    pozdrowienia!
    Nie pomoże sprzętu kupa, jak fotograf d...a...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabrin77 Zobacz posta
    Witaj. Ciekawy jestem jak potoczyły się losy serwisu? Odezwali się? Ja na próbę pomalowałem 2 napisy lakierem do auta. Wyglada...dziwnie ale napis zabezpieczony przed zmyciem. Zastanawawiam się czy pokrętła sie polakierować.
    Długo nie mogłem znaleźć dowodu zakupu, a jak znalazłem okazało się, że termin reklamowania na niezgodność towaru z umową minął 12.09.2016. Wpadłem na "genialny" pomysł. Zrobiłem fotkę z opakowania i wydrukowałem na papierze samoprzylepnym, którego arkusz posiadałem. Oczywiście trzeba było odpowiednio przeskalować, aby wydruk był dokładnie o takich samych rozmiarach jak pokrętła. Wyciąłem i przykleiłem. Wygląda doskonale, lepiej niż oryginał.
    Jeśli ktoś chce mogę plik do wydruku podesłać.
    Bezlusterkowiec Sony i kilka słoików

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ck_dezerter Zobacz posta
    Witam!
    Odgrzebuję wątek, bo mi się ta lampka podoba (wielkość+ilość ustawień wyprowadzona na zewnątrz) i mam pytanie - czy ktoś używa z d7100 i d7200? jak się sprawuje automatyka ttl i wyzwalanie jako slave z aparatu?
    pozdrowienia!
    z d600 ttl nie doświetla albo inaczej sb800 robi to lepiej, slave działa perfekt, napisy mi się jeszcze nie wytarły
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    z d600 ttl nie doświetla albo inaczej sb800 robi to lepiej, slave działa perfekt, napisy mi się jeszcze nie wytarły
    Dzięki za info! Niestety jest teraz inny problem, bo ciężko ją znaleźć teraz do kupienia (z dedykacją dla N) - inne są.
    pozdrowienia!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ck_dezerter Zobacz posta
    Dzięki za info! Niestety jest teraz inny problem, bo ciężko ją znaleźć teraz do kupienia (z dedykacją dla N) - inne są.
    pozdrowienia!
    pytanie do czego chcesz, jezeli ma to być lampa wakacyjna, to spoko zdecydowanie polecam. Ja ja kupiłem zmyślą o dalmierzu, głównie robię na M, a sama lampa mieści mi się w kieszeni marynarki. Natomiast jako lampa po prostu do systemu nikona jako lampa do pracy..... hmmm... naprawdę mocno bym się zastawił.
    Pozdro
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź!
    To ma być lampka zdecydowanie wakacyjno/domowa - poprzednio miałem sb 600 i przez 7 lat użyłem ją tylko parę razy, więc poszła między ludzi na forum ( w sumie do końca się jej nie nauczyłem). 90% moich fotek robię w zastanym, ale na te 10% zaczynam jednak odczuwać brak flesza, więc szukam czegoś małego, taniego, lekkiego i prostego w obsłudze - żeby ją zawsze mieć w torbie /kieszeni.
    Z ambitniejszych rzeczy które robię, to żadna nie wymaga lampy: architektura/przyroda/turnieje tańca (tam się robi w zastanym).

Brałem też pod uwagę sb 500, ale cena przewalona i lp jednak trochę za mała - wciąż się waham, czy nie byłaby jednak lepsza dla mnie? Z innych opcji to była też sb 400 ew metz 26, ale już nie do dostania nowe.
    Jeżeli chodzi o zdjęcia, to nie zarabiam na nich (żyję z czego innego) robię dla przyjemności...
    pozdrowienia!

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów