Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
    Oszczędny w słowach Awatar therion
    Miasto
    Wejherowo/Winchester

Domyślnie Winchester Cathedral

Witam,

Zima za oknem, choć bez śniegu. Jednym słowem szaro buro i ponuro...
    Zapraszam do odsłony tego miejsca w aurze jak wyżej. Zdjęcia z grudnia 2013.

1

2

Pozdrawiam i byle do wiosny !

Domyślnie

Przyjemna, delikatna konwersja. Na jedynce brakuje mi trochę katedry za sprawą drzew , pierwszy plan nie jest tu chyba zbyt zachęcający. Dwójka fajna. Mimo nieciekawego nieba rozważyłbym ewentualnie danie trochę więcej góry oraz zróżnicowanie tonalne (rozjaśnienie) katedry w stosunku do drzew - ale to kwestia preferencji .

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Fajnie w kadrze, fajny obiekt, fajna obrobka, ogolnie fajnie Odrobinke te bikomafrjendy przeszkadzaja bo burza atmosfere dawnych lat

Miasto
    Wejherowo/Winchester

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Przyjemna, delikatna konwersja. Na jedynce brakuje mi trochę katedry za sprawą drzew , pierwszy plan nie jest tu chyba zbyt zachęcający. Dwójka fajna. Mimo nieciekawego nieba rozważyłbym ewentualnie danie trochę więcej góry oraz zróżnicowanie tonalne (rozjaśnienie) katedry w stosunku do drzew - ale to kwestia preferencji .
    Co do konwersji to milo usłyszeć. Miałem niezłą zagwozdkę i dorobiłem się ze czterech wersji Na dwójce polowałem wręcz na nieciekawe niebo bo to panorama z dziewięciu klatek w pionie i z chmurkami było ciężko, a jeszcze ciężej trafić w bezchmurny poranek... Więcej góry może faktycznie byłoby lepiej, pewnie jeszcze tam postrzelam.

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Fajnie w kadrze, fajny obiekt, fajna obrobka, ogolnie fajnie Odrobinke te bikomafrjendy przeszkadzaja bo burza atmosfere dawnych lat
    Fajnie przeczytać takiego posta ! Bikomafrjendy faktycznie od tej strony nie teges.

Dziękuję bardzo za odwiedziny i komentarz.

Domyślnie

Z tych dwóch kadrów bardziej pasuje mi jedynka, chociaż w zasadzie nie widać samej katedry (a widać bikomafrenda)... Odnośnie obróbki - ta konwersja nie współgra mz z lekkim przeostrzeniem zdjęć. Może bardziej miękkie podejście bardziej pasowałoby do tych b&w?

Miasto
    Wejherowo/Winchester

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Z tych dwóch kadrów bardziej pasuje mi jedynka, chociaż w zasadzie nie widać samej katedry (a widać bikomafrenda)... Odnośnie obróbki - ta konwersja nie współgra mz z lekkim przeostrzeniem zdjęć. Może bardziej miękkie podejście bardziej pasowałoby do tych b&w?
    Z tych dwóch zdjęć dwójkę tylko drukowałem właśnie zmiękczoną sporo przy użyciu filterka i przyznam ze lepiej wygląda. Musze się oswoić jakoś z wyostrzaniem po sporym zmniejszeniu.

Dzieki i pozdrawiam.

Miasto
    Wejherowo/Winchester

Domyślnie

Po dość mrocznej odsłonie coś w kolorze. Widok z St. Catherine's Hill, czy ze wzgórza Świętej Kasi Jak kto woli. Zdjęcia z ostatniego spacerku, a raczej zasiadki z termosem na poranna mgiełkę.

3

4

Przedwiośnie wisi w powietrzu. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez therion ; 04-03-2014 o 13:29

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ta wrzutka juz niestety slaba, w kadrze jeszcze ujdzie choc dominuja krzaki, a mgielka w 1 wyglada jak dym ale swiatlo dziwne. Wole ten obiekt robiony od spodu

Miasto
    Wejherowo/Winchester

Domyślnie

@shaolin Dzieki za uwagi.

Uprawnienia umieszczania postów