Close

Strona 8 z 48 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 473

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pbb Zobacz posta
    Zaczynam coraz bardziej lubić Capture NX2, z taką przyjemnością go teraz uruchomiłem
    Jak żyć bez U-pointów? "I komu to przeszkadzało?"
    Nik'omu to przeszkadzało tzn. U-pointy są technologią opracowaną przez Nik Software, teraz = Google.

Domyślnie

Przysiedzialem przy tym sofcie kilka dluzszych minut, kastrat straszny, brak u-pointow o czym wiemy, brak "masek", brak gradientow...czyli wszystko to co jest mi najbardziej potrzebne.
    Coz czuje sie pchany w objecia adobe!

Domyślnie

Żal d..ę ściska
    Może zaprzestanie rozwoju NX2 będzie powodem do mojego baaaaarodz długiego związku z D800, niezależnie od tego jak fenomenalny będą kolejne nikony ?
    A może trzeba zacząć wnioskować do nikona żeby choć zrobił jakiś konwerter (podobnie do adobe dng conwerter) którym będzie można przystosować NEFy przyszłych body do pracy z NX2 ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Kicha straszna. Jak by to był zastępnik dla View NX to bym się nie dziwił, ale dla Capture NX to D to jak downgrade. Zapewne powodem rezygnacji z aktualizacji CNX są warunki umowy z Nik Software.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jak tylko dostałem informację od Jaacka, nieco się podnieciłem, ale jak okazało się, że to zupełnie nowy soft, na dodatek bez u-pointów, to (po przejrzeniu tego wątku), nawet sobie nim dysku nie będę brudził. Oby tylko nie spełniło się założenie, że ma to być jedyny program Nikona – do wszystkiego. IMHO – żaden soft niezależnego producenta nie daje takich możliwości w kwestii kolorów i tak precyzyjnej pracy z obróbką lokalną, jak NX2. A wystarczyłoby tylko wprowadzić kilka drobnych poprawek (lokalna ekspozycja, lepsze odszumianie, wyciąganie cieni i gaszenie świateł) i byłby soft idealny. No nic. Popracuje się na NX2 tak długo jak się da, a w między czasie trzeba się będzie na amen zbratać z ACeeRem.
    Pod ponad roku czekałem z niecierpliwością na NX3, z chwile wyżej wspomnianymi usprawnieniami, a zamiast tego – taka kicha. Chyba się popłaczę…
    No i będę z Tobą Marcin płakać
    NIKON

Domyślnie

Nikon pewnie równa do Dość Pospolitego Programu u "kanoników"
    D7100 NIKKOR AF-S 18-55 mm, TAMRON SP 70-300 mm, SIGMA DC 17-50 mm EX HSM
    PC : ASUS Z170, Procesor : i5-6500, Pamięć : 16 GB, Dysk : SSD 250 GB + HDD 1 TB, Karta grafiki : Gigabyte Nvidia GTX1050 Ti System operacyjny : Windows 10 Home 64-bit.

Domyślnie

Nawet wprowadzone niedawny niedawno świetny mechanizm NR wykastrowali. Przecież to wygląda jak sabotaż
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

それをファック。

Domyślnie

No no licz sie ze slowami!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Nawet wprowadzone niedawny niedawno świetny mechanizm NR wykastrowali. Przecież to wygląda jak sabotaż
    Z zamierzonym i świadomym działaniem to my raczej nie mamy do czynienia, myślę że Nikon kupił w pakiecie CXN-a wraz z opcją rozwoju przez x lat. X lat minęło, google jako naprawdę dość logicznie działająca firma zapewne wie ile jest warty CNX, z kolei z pewnością Nikon za część tej ceny dogadał się z Silkypix, taka sytuacja.

Należy też się zastanowić jak Nikon podchodzi do takiego CNX-a, jeśli na zasadzie że ma na siebie zarobić w oderwaniu od wartości dodanej jaką daje zadowolenie zaawansowanych, starych userów, to obawiam się że ma ciężko z Lr czy C1 przy ich marketingu i ciągłych promocjach. Z resztą od Lightrooma jest sporo droższy.

Co by nie mówić to za chwilę minie 6 lat jak wersja 2 jest na rynku a już to jest kpina (w kontekście praktyk rynkowo - marketingowych innych firm).

Strona 8 z 48 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów