Close

Strona 7 z 48 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 473

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    W LR plug-in można stosować podczas normalnej obróbki i nie trzeba nic eksportować do tiffa
    W jaki sposób to zrobić? U mnie zawsze przed wejściem do plugina prosi o zapisanie pliku w innymi niż RAW formacie i dopiero ten plik jest obrabiany. Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, jak inaczej plugin miałby działać - Lightroom musiałby potrafić renderować pliki z ustawieniami pluginów - czy to w ogóle możliwe?

Domyślnie

też jestem ciekaw jak Borat stosuje te pluginy LRa w RAWi a nie w JPG albo TIFF ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    też jestem ciekaw jak Borat stosuje te pluginy LRa w RAWi a nie w JPG albo TIFF ?
    A ja jestem ciekaw tego...??!

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    A w czym jest różnica? W obu można wybrać dowolny punkt z dowolnym promieniem działania operacji.
    Widac, ze miales malo do czynienia z u-pointami i ich intuicyjnym zaznaczaniem, ani LR ani ACR nie daja takiej dokladnosci i nie sa tak intuicyjne.

Domyślnie

Po próbie otworzenia RAWa w Vivezie z poziomu Lightrooma prawym myszkowym opcja Edit Original jest nieaktywna a pod nią jest wyjaśnienie: "Edit Original is not applicable to raw or Digital Negative files."

Domyślnie

[
    Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Po próbie otworzenia RAWa w Vivezie z poziomu Lightrooma prawym myszkowym opcja Edit Original jest nieaktywna a pod nią jest wyjaśnienie: "Edit Original is not applicable to raw or Digital Negative files."
    RAW-a spokojnie można otworzyć w Vivezie, przynajmniej na Macu, tylko weź go potem zapisz tak żeby ciągle był RAW-em i przy kolejnym otwarciu pamiętał zmiany

Domyślnie

A mogę zapytać gdzie jest opcja zapisywania zmian do RAW? Otworzyć RAWa mogę, ale zapisuje się potem jako tiff i nie widzę innych opcji.

Domyślnie

A mogę zapytać gdzie jest opcja zapisywania zmian do RAW? Otworzyć RAWa mogę, ale zapisuje się potem jako tiff i nie widzę innych opcji.
    To przeczytaj jeszcze raz co napisałem w poprzednim poście.

Domyślnie

Jeśli nie chcesz mi pomóc to twoja sprawa. Staram się czytać dokładnie zanim o coś zapytam i niestety nadal nie widzę dla mnie rozwiązania mimo, że przeczytałem to co napisałeś 3 razy. Mam sobie kupić maca ? Sam zaś napisałem, że opcja edytowania oryginału jest u mnie nieaktywna i nic z tym nie mogę zrobić.

Domyślnie

Czy jest możliwa kompleksowa obróbka zdjęć tylko i wyłącznie przy użyciu NX-D ? Mam na myśli konkretnie takie czynności :

1. obróbka NEF-a (kadrowanie, balans bieli, wyciąganie świateł/cieni, poziomy, krzywe)
    2. skalowanie NEF-a do mniejszego rozmiaru (np. dłuższy bok : 900 px, krótszy proporcjonalnie do dłuższego)
    3. wyostrzanie zmniejszonego NEF-a
    4. zapis zmniejszonego i wyostrzonego NEF-a do JPG-a
    D7100 NIKKOR AF-S 18-55 mm, TAMRON SP 70-300 mm, SIGMA DC 17-50 mm EX HSM
    PC : ASUS Z170, Procesor : i5-6500, Pamięć : 16 GB, Dysk : SSD 250 GB + HDD 1 TB, Karta grafiki : Gigabyte Nvidia GTX1050 Ti System operacyjny : Windows 10 Home 64-bit.

Domyślnie

Jeśli nie chcesz mi pomóc to twoja sprawa. Staram się czytać dokładnie zanim o coś zapytam i niestety nadal nie widzę dla mnie rozwiązania mimo, że przeczytałem to co napisałeś 3 razy. Mam sobie kupić maca ? Sam zaś napisałem, że opcja edytowania oryginału jest u mnie nieaktywna i nic z tym nie mogę zrobić.
    Źle mnie odebrałeś albo jesteś uprzedzony peace. Napisałeś że nie da się edytować surowego RAW-a w Vivezie, ja odpisałem że da się a i owszem, tylko niestety nie da się tego zapisać, czyli da się ale nie da się. Na co Ty potwierdziłeś że się nie da, ale potwierdzając to co napisałem równocześnie zasugerowałeś że ja napisałem coś innego

Ja: RAW-a spokojnie można otworzyć w Vivezie, przynajmniej na Macu, tylko weź go potem zapisz tak żeby ciągle był RAW-em i przy kolejnym otwarciu pamiętał zmiany

Ty: A mogę zapytać gdzie jest opcja zapisywania zmian do RAW? Otworzyć RAWa mogę, ale zapisuje się potem jako tiff i nie widzę innych opcji.

Reasumując na nic otwarcie i edycja RAW-ów w Vivezie skoro nic z tego nie wynika (pomijając zupełnie że Viveza to nie CNX2).

Strona 7 z 48 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów