Szukaj
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Solidnie, dokumentacyjnie, chociaż gdy pamiętam jaki zawsze był tam tłum, to na tych zdjęciach miasto wydaje mi się trochę senneRobione tak późno, czy wszyscy "rozmyci"?
A z takich uwag luźniejszych, to na 1 i 2 bliki od brudnego szkła/filtra nie do końca mi się podobają, 2 i 3 trochę ciasno. Na 4 ciachnąłbym krawężnik, lub wyprostował dystorsję bo bardzo ją na nim widać.
Będzie fajna pamiątka po tej bezśnieżnej zimie. Z tego zestawu najbardziej mi się podoba 1, ze względu na wciąż jasne niebo. A gdybyś jeszcze złapał w LD jakieś światła samochodu na długim czasie, być może dodałoby to życia kadrowi.
Dzięki za rzeczowe uwagiChętnie wymieniłbym część tych duchów na mniej ruchliwe postaci, szczególnie dzieci, bo one najlepiej się w ten klimat wpisują. Jednak pogodzenie odpowienio wczesnej pory i cierpliwego oczekiwania, aż tłum się przerzedzi, z wyborem ludzi najlepiej pasujących w kadrze jest zbyt trudne, przynajmniej dla mnie.
Na swoje filtry chucham i dmuchamte rozmaite bliki to w sumie może bardziej efekt składania RAW-ów
Na pojedyńczych fotkach to się tak mocno nie rzuca w oczy.
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Skontaktuj się z nami