Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 50 V 50 2.8

Domyślnie 50 V 50 2.8

Witam
    Postanowiłem dzisiaj zrobić test moich 50tek z myślą jak to jest z tymi stałkami...
    Do boju stanęły nastepujące szkła (popularne zresztą na naszym forum )T28-75 2.8, af N50 1.8D i N micro 55 2.8
    Wynik oceńcie sami.

http://img105.imageshack.us/my.php?i...50vn551os4.jpg

Domyślnie

widzi mi się że 50 1.8 przymknięta do 2.8 by wygrała...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radzik100 Zobacz posta
    widzi mi się że 50 1.8 przymknięta do 2.8 by wygrała...
    Pewnie wszystkie przy 2.8 są robione
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

... wszytkie sa na 2.8

Domyślnie

Czyli 55 nawet nie domknięte mistrzem. Te opinie o jego jakości jednak nie przesadzone. To pewnie prawie tak dobry obiektyw jak mój 50/2 H
    Wini

Domyślnie

Test chyba mozna powtorzyc - inaczej ustawiala sie ostrosc np:
    1. tamron jako ostry ma tusz mocno - rozmyty napis ethernet
    2. 55 ostra butelka - napis ethernet - rozmyty mniej niz w tamronie chyba mniej wyszedl poza GO
    3. 50 podobnie jak tamron ostry tusz napis troche mniej rozwyty niz w tamronie butelka prawie sie lapie w ostrosci

Gdyby patrzec tylko na ostrosc tuszu to na 1. tamron jak na butelke to 55. Inni tez to widza czy tylko mi sie wydaje ?
    D50+Tamron 17-50/55-200/90 macro + SB-800 + SB-26 + (PQI i SANDISK III 2 GB - uszkodzone)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hicks Zobacz posta
    Inni tez to widza czy tylko mi sie wydaje ?
    Inni też widzą. Ale problem jest w czym innym. Ustawienie punktu ostrzenia MF mimo elektronicznego potwierdzenia nie jest łatwe. Nie tylko w Nikonie DX, ale również w innych systemach, nawet tych z FF.
    Wini

Domyślnie

wini: To moze takie testy lepiej byloby robic ustawiajac ostrosc na nieskonczonosc, a jeszcze lepiej hiperfokalna? Przy takich przyslonach GO jest tak mala, ze trudno w niej zlapac to co chcemy.
    D50+Tamron 17-50/55-200/90 macro + SB-800 + SB-26 + (PQI i SANDISK III 2 GB - uszkodzone)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hicks Zobacz posta
    wini: To moze takie testy lepiej byloby robic ustawiajac ostrosc na nieskonczonosc, a jeszcze lepiej hiperfokalna? Przy takich przyslonach GO jest tak mala, ze trudno w niej zlapac to co chcemy.
    Wg mnie masz rację.
    Czym dalej tym lepiej (dla testu)
    Gdzieś w sieci oglądałem testy obiektywów różnych, gdzie było rozróżnienie AF i MF.
    Przy MF było średnio
    Wini

Uprawnienia umieszczania postów