Close

Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez salvdali Zobacz posta
    To właśnie jest argument. Kurczę, jak w takim razie robili zdjęcia reporterskie 30 lat temu.... Wow, to jakaś magia musiała być... A tamtejsi fotografowie to chyba cudotwórcy byli....

Panie i Panowie szlachta: jeśli narzekamy na dzisiejsze puszki z powodu "źle działającego AF, bo nie łapie na jednym z tryliarda punktów" to jesteśmy niczym więcej niż d...mi wołowymi, a nie fotografami.

Idąc dalej, mam wrażenie, że 95% jęków na AF przypada z powodu ostrzenia na obiekty, na które wyostrzyć się nie da (do łez doprowadził mnie jeden z forumowiczów marudzących, że D800 nie ostrzy na połączenie sufitu i ściany).

A wszystkich narzekających odeślę do instrukcji obsługi puszki na str. 98. Bardzo pożyteczne wskazówki
    Zwiększenie ilości punktów AF w porównaniu ze starszymi konstrukcjami służy głównie do śledzenia obiektów w trybie AF-C To że Ty tego nie potrzebujesz nie znaczy że nie ma ludzi którym to bardzo ułatwia pracę np. fotoreporterom sportowym, fotografującym ptaki itd... Sprawny układ AF z dużą ilością punktów znacznie zwiększa ilość ostrych ciekawych kadrów...
    Druga sprawa to że jeżeli już jakieś funkcje są w aparacie a nie działają prawidłowo to dziwnym jest przymykanie na to oko... Fizycznie jest możliwy doskonale działający AF z 51 punktami. Zapytaj użytkowników np D3,D3s...
    Jeszcze jedno...wielu osobom D610 źle działa na centralnym puncie AF szczególnie przy żarowym oświetleniu... przerabiałem to w D7000...da się to jakoś ogarnąć ale jak fotografowałeś np. D700 to wiesz że AF może działać tak że w zasadzie każde nieostre zdjęcie możesz przypisać sobie... Wiadomo że są ludzie którzy przesadzają i oczekują idealnego działania na skrajnych punktach - z tego też się śmieję...
    Ostatnio edytowane przez siwyozzman ; 03-03-2014 o 10:01

Uprawnienia umieszczania postów