Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Klaudia B&W

Domyślnie Klaudia B&W

To moja pierwsza fotka, którą wstawiam. Oryginał był robiony nad morzem - szaro, buro i ponuro było. Na takiej fotce "bawiłem" się trochę popularnym programem graficznym. Zrobiłem też wersję czarno-białą. Chciałem zapytać jak wam się widzi, co o takim czymś sądzicie?

Domyślnie

Skromniś z Ciebie. Szaro, buro, ponuro powiadasz...ale mistrzowsko uchwyciłeś rozbłysk pobliskiego wybuchu termonuklearnego. Szkoda, że poza nim już niewiele zostało na zdjęciu.

Domyślnie

Niewiele? Bo się ktoś obrazi A efekt zamierzony. Jasne, że można było zostawić jakieś szarości chmur, fragment łódki itp - ale tutaj to wprowadzało tylko bałagan. Moim skromnym zdaniem

Domyślnie

Podział zdjęcia na pierwszy i drugi plan za pomocą światła a nie GO to umiejętność godna pozazdroszczenia.
    Jednakże pomimo całego serca jakie wkładam w moją ignorancję nie umiem zrozumieć Twojej kompozycji.

Domyślnie

404
    Nikon D5100 | Nikkor 18-55 VR f/3,5-5,6 G | Nikkor 35 f/1,8 G
    Zabawa w RAW'ki - też weź udział!

Domyślnie

Nie zdążyłam na fotkę
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Domyślnie

Hmm... dziwne, że zniknęła, wrzuciłem na dropbox i cały czas tam sobie siedzi.
    Co do samej fotki to starałem się zrobić "coś innego". Jest sporo fotek czarno białych gdzie tło jest bardzo dobrze widoczne, czasami aż za bardzo - odwraca uwagę czy wręcz gubi osobę. Więc w ramach eksperymentu poszedłem w drugą stronę i zostawiłem na dole tylko trochę szarości od piasku. Chociaż fotka może taka "webowa" - jest sporo miejsca na jakieś wstawki czy oblanie tekstem

Jeszcze raz:
    Ostatnio edytowane przez sebapr ; 22-02-2014 o 12:16

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Dalej nic nie widać. Proponuję imageshack.us
    Nikon 610 | S18-50 2.8 | N55-200 mm VR | N50 1.8D | YN 460-II | YN 468-II | inne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebapr Zobacz posta
    (...) Jest sporo fotek czarno białych gdzie tło jest bardzo dobrze widoczne, czasami aż za bardzo - odwraca uwagę czy wręcz gubi osobę. Więc w ramach eksperymentu poszedłem w drugą stronę i zostawiłem na dole tylko trochę szarości od piasku. (...)

Jesteś pewien, że udało Ci się odwrócić osobą fotografowaną uwagę od tła ?

Domyślnie

Skoro tła w zasadzie nie ma... no ale to moje zdanie i jak mówię eksperyment. Chętnie poznam zdanie innych jeszcze osób jakie mają uwagi.
    No i mam nadzieję, że tym razem się uda :

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów